Смятам, че днешният форум беше важен за всички - и

...
Смятам, че днешният форум беше важен за всички - и
Коментари Харесай

Борисов за борбата с наркотиците: Трябва да се бие здраво, не само да се лекува

Смятам, че днешният конгрес беше значим за всички - и за генералния секретар на Организация на обединените нации, и за президента Тръмп, и за много-много милиони хора, които страдат от това злополучие. Този камшик би трябвало да бъде изкоренен по всички посоки. Трябва да се бие крепко, освен да се лекува, написа novini.bg.

Това съобщи пред публицисти в Ню Йорк премиерът Бойко Борисов след присъединяване си в днешния първи конгрес на Организация на обединените нации - " Глобален апел за деяние за справяне с казуса с опиатите ”.

,,За смъртно наказване не можем да приказваме. Да, в Съединени американски щати или в Колумбия може да им прави работа смъртното наказване, само че не и в България. Според мен доживотни присъди или 20-30 годишни присъди, каквито в България се дават, са предостатъчни``, сподели Борисов.

,,Категорично срещу съм легализирането на всякаква дрога, пък било тя и лека. Знаете, България е рекордьор по задържането на всевъзможни синтетични опиати, хероин, хашиш, порадие което България е ценена доста, както и службите ни. Нещо повече, ние сме на първите места по арестувани и наказани трафиканти и на опиати, и на хора. Така че в Съединени американски щати, в лицето на ФБР, на ДЕА, на Сикрет сървиз, срещам единствено приятели``, показа още министър председателят.

,,Не желая да се съпернича с който и да било. Догодина отново той ще води делегацията, тъй че няма какво повече да приказваме по тази тема``, отговори Борисов на въпрос за президента Румен Радев, който тази година не участва на Общото заседание на Организация на обединените нации.

,,С президента Тръмп се чуваме по телефона. Има какво да създадем взаимно в идващите, уповавам се, 1-2 месеца. Но дано първо да стане стратегическото партньорство в границите на НАТО``, показа Борисов за връзките си с американския държавен глава.

,,Срещата ми с египетския президент беше основна. Това е страна с големи благоприятни условия. Сигурен съм, че бихме могли да влагаме в нея, защото тя се нуждае от свежи инвестиции``, съобщи министър-председателят.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР