Смятам, че данните за коронавируса са оптимистични, каза пред БНР

...
Смятам, че данните за коронавируса са оптимистични, каза пред БНР
Коментари Харесай

Инфекционист: Пандемията затихва

Смятам, че данните за ковид са оптимистични, сподели пред БНР доктор Нина Янчева от Инфекциозна болница в София и добави:
“Не единствено за нашата страна, само че и за света се следи наклонност за затихване на епидемията. Това е била еволюцията и на предходните коронавирусни инфекции от 2003 и 2012г., тъй че и аз се надявам, че следим затихване на епидемията “.
“Занимавам се към този момент дванайсет години с лекуване на ХИВ зараза и доста неща от епидемията на ковид ме карат да върша асоциация с началните години на ХИВ инфекцията, тогава също е имало много тайни теории – има ли го този вирус, няма ли го “, сподели още тя в изявление за предаването “Преди всички “.
“Друго, което ме накара да върша асоциации, е разногласието от ковид ли умират пациентите, при които се случва този неподходящ излаз, или от ковид. И общото, което намирам, е че при ковид тежките случаи са резултат на самия вирус. Както при ХИВ приказваме за ХИВ асоциирани болести, евентуално и при ковид аргументите за неподходящия излаз са такива асоциирани болести “, уточни още доктор Янчева.
“Знае се, че коронавирусът води до деструкция в белия дроб, известно е към този момент, че поврежда съдовете, тъй че това, което ние следим и при лекуването на тези заболели, е развиването на едни асоциирани болести “, разясни тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР