Смятам, че да имаш възможност да работиш 996 е огромна

...
Смятам, че да имаш възможност да работиш 996 е огромна
Коментари Харесай

Цитат на деня: Да работиш 12 часа 6 дни в седмицата е огромна благословия

" Смятам, че да имаш опция да работиш 996 е голяма благословия. "

Това сподели създателят на колоса в онлайн търговията " Алибаба " Джак Ма в профила на компанията в приложението за известия " Уичат ". Така нареченият график " 996 " значи да се работи от 9 часа заран до 9 часа вечер шест дни в седмицата.

Ма провокира бурни реакции с този коментар за работата в софтуерните компании, заяви телевизия Си Ен Би Си, представена от Българска телеграфна агенция. Думите му в действителност бяха послание към чиновниците. Според него доста хора нямат опция за ексклузивен труд, тъй че имащите късмет би трябвало да се възползват от него. " Ако не работите " 996 ", когато сте млади, по кое време изобщо ще можете да работите " 996 ", пита Ма. Допълва, че не съжалява, че е работил 12 часа на ден. " Нека ви попитам, в случай че не влагате повече време и сила от останалите, по какъв начин ще постигнете триумфа, който желаете? "

" Само за работодателите "

Това е позицията му в дебата за салдото сред работата и персоналния живот, оформил се по отношение на труда на чиновниците в софтуерни компании в последните месеци.

Миналия месец деятели от уеб страницата " Джитхъб " (GitHub) на " Майкрософт " (Microsoft) сътвориха дискусионна група, наречена " 996. Ай Си Ю " (996. ICU), съгласно която чиновниците, които работя толкоз часове, може да стигнат до " прегряване " и отделението за интензивни грижи.

Бившият преподавател на 54 години изяснява триумфа с усилената работа в първите години на " Алибаба ". В интернет обаче доста коментиращи пишат, че спомагателните часове труд са " изключителна благословия " единствено за работодателите.

Промяна в позицията

Не единствено Ма пази изключителния труд. През ноември създателят на " Тесла4 (Tesla) Илън Мъск, който е парещ бранител на многото часове положен труд, написа в Туитър, че никой не е трансформирал света, работейки 40 часа седмично.

В неделя обаче Джак Ма смекчи мненията си, като сподели, че решението да се работи изключително би трябвало да бъде взето от чиновниците, а не да се постанова от работодателите. Според него фирмите, които се пробват да вкарат принудително тази процедура, са глупави и обречени на неуспех. " На никого не му харесва да работи в компания, която те принуждава да работиш " 996 ". Не единствено, че е нечовешко, само че и е нездравословно и не е стабилно в дълготраен проект, а също така служащите, околните и законът не го утвърждават ", написа Ма в китайския микроблог " Уейбо " (Weibo).

" Ако намерите работа, която ви харесва, " 996 " няма да съществува като проблем, в случай че не сте запалени по това, което вършиме, всяка минута на работа е изтезание ", добави той. Ма направи мненията си след публикация в китайския вестник " Женмин Жибао " в четвъртък, в която се акцентира, че графикът " 996 " нарушава трудовите закони на страната. Според закона работната седмица не може да надвишава 40 часа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР