Смятам, че Асен Василев ще остане финансов министър и след

...
Смятам, че Асен Василев ще остане финансов министър и след
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Асен Василев ще остане министър, Тагарев да си ходи - не се справя

Смятам, че Асен Василев ще остане финансов министър и след ротацията. Това предвижда някогашният финансов министър Симеон Дянков в ефира на NOVA NEWS.

 

Според него е нечиста сделка тезата, че в случай че Василев се смени, това ще забави влизането ни в еврозоната.

Основната роля ще бъде в Народното събрание и по-конкретно във финансовата комисия. Другата съществена роля ще е при шефа на Българска народна банка. Финансовият министър към този момент няма да бъде подобен фактор в това отношение, разясни Дянков.

 

По думите му не е добра концепция на всеки девет месеца да се прави ротация, тъй като България има потребност от политическа непоклатимост.

 

На въпрос за сливането на Национална агенция за приходите и Агенция „ Митници “ Симеон Дянков уточни, че тази концепция е била обсъждана и преди, само че постоянно е срещала голям отпор и планува, че мъчно ще се реализира.

 

Относно предлагането на Полша да се отделят 3% от Брутният вътрешен продукт за защита някогашният финансов министър изясни, че в случай че това изискване стане наложително за страните-членки в НАТО, изключително в случай че Тръмп още веднъж влезе в Белия дом, това значи, че България ще би трябвало да реже други разноски, с цел да извърши критерия от 3%.

 

В умозаключение Дянков предложи сегашните министри на защитата и на енергетиката да бъдат заменени след ротацията, тъй като съгласно него не се оправят със отговорностите си.

 

Според мен е необходим нов министър на защитата, тъй като сегашният не се оправя. Колкото и парадоксално да звучи, при Нинова, когато беше министър на стопанската система и промишлеността, се изнасяше с към 40% повече военна продукция, в сравнение с в този момент при Тагарев, даде образец Симеон Дянков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР