Смятахме, че развитият социализъм е най-лошото, което може да ни

...
Смятахме, че развитият социализъм е най-лошото, което може да ни
Коментари Харесай

Бенатова: Властта не вижда изгубената надежда и потъпканото достойнство на хората

" Смятахме, че " развитият социализъм " е най-лошото, което може да ни се случи. Оказа се, че може по-лошо ", цитира жена от митинга журналистката Миролюба Бенатова в обществената мрежа фейсбук.
И проучва аргументите за недоволството на хората и неразбирането му от страна на властта.
" Развитият социализъм " е времето, в което хората бяха приели Тодор Живков и ръководството на Българска комунистическа партия за даденост, и опитваха да оцеляват с връзки, мимикрия, участие в партията, дребни далавери, редки командировки в чужбина и то най-вече в Източния блок, предвидима отпуска и карта за море, в очакване на опашка за автомобил, апартамент и тв приемник (!!!), с " Робинята Изаура ", " Всяка неделя ", руска телевизия в петък и очакване нещо да се случи. Отвън.
За хора, живели по това време, е отчайващо, през днешния ден, когато към този момент имат коли, жилища, тв приемници, опция да пътуват на всички места, заблуда за независимост на словото, базисни приходи, гарнирани с гледки на сараи, подпорни стени, поръчкови коли и дрогирани водачи, да чуват от властта, че е най-хубавото, което може да им се случи.
Че би трябвало да са признателни за това, че с труда си могат да живеят непретенциозно, макар напъните. Могат да гледат хубавия живот на определените и да псуват против тв приемника. Да са признателни за свободата да могат да викат. Въпреки че явно никой от горната страна не желае да ги чуе.
Ако някой, от облечените с власт, си направи труда да чуе разнородните послания на хората от площада, ще чуе.
Но това се отнася за някой, който може да вижда оттатък себе си, написа още журналистката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР