Смята се, че сутринта трябва да бъде най-продуктивната, защото това

...
Смята се, че сутринта трябва да бъде най-продуктивната, защото това
Коментари Харесай

Пет практични съвета за продуктивно събуждане

Смята се, че сутринта би трябвало да бъде най-продуктивната, тъй като това е началото на деня. Но от време на време е мъчно да се изправиш от леглото. Не се ядосвайте, че не сте ставали в пет сутринта за следващия крос. Вместо световни цели е по -добре да си поставите няколко дребни цели и последователно да ги изпълнявате.

Бъдете егоисти

Авторът на „ Чудесното утро “ Хал Елрод поучава да ставате 15 минути по-рано и да прекарвате този интервал от време напълно за себе си. Тези 15 минути могат умерено да бъдат прекарани на чаша чай или кафе или можете да ги посветите на някакъв тип размисъл, да преразгледате проектите си за деня.

Бъди изобретателен

Да останеш душевен здрав изисква да правиш нещо изобретателно, споделя Кристиан Странг, професор по неврология в Университета на Алабама в Бирмингам. По този метод човек поддържа функционалността на мозъка, оказва помощ за основаването на нови невронни връзки. По-специално, творчеството може да понижи напрежението и да усъвършенства фокуса и концентрацията през целия ден.

Откажете се от технологиите

Експертите поучават да не заспивате или да се събуждате, до момента в който гледате екрана на телефона. Както рапортува доктор Никъл Бендерс-Хади пред Times Now News, започвайки сутринта, като проверявате известията или излъчванията с вести, човек усилва напрежението и възприятието на меланхолия, които няма да го изоставен през целия ден.

Покажете се на слънце

Слънчевата светлина заран е в положение да ободрява, защото потиска производството на мелатонин. За да заредите тялото с сила, откакто се разсъните, би трябвало да отворите завесите или щорите или просто да включите светлината.

Вземи си душ

Тривиални препоръки, само че те в действителност могат да оказват помощ за качественото пробуждане. Факт е, че човек се изпотява през нощта. Тази пот и бактерии от чаршафа остават върху кожата и след това могат да причинят раздразнение или инфектиране. За да предотвратите това, просто би трябвало да отидете под душа, най -добре е да е леден или най-малко хладък.

Много хора избират мощни, неприятни, досадни мелодии, с цел да не пропуснат алармата на будилника. И позволяват огромна неточност. За да имате хубаво утро, би трябвало да изберете вярната мелодия за будилника. Приятното пробуждане ви основава положително въодушевление, а то може да продължи през целия ден. Нали не желаете всичко денем да ви се проваля и да сте в неприятно въодушевление?

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР