Смята се, че служителят трябва да се отдава изцяло на

...
Смята се, че служителят трябва да се отдава изцяло на
Коментари Харесай

Специалисти съветват: Не полагайте излишни усилия в работата

Смята се, че служителят би трябвало да се отдава напълно на работния развой и да поставя доста старания, в случай че желае да бъде сполучлив. Въпреки това експерти от Лондонския университет и Висшето учебно заведение по търговия в Париж предлагат да не се преработваме.

Препоръката на специалистите към работодателите е да понижат напрежението в екипа. Желателно е на трудещите да се даде опция сами да избират къде и по какъв начин да работят. Това доста ще увеличи успеваемостта и лоялността им, сочи изследване, обхванало близо 52 000 чиновници.

Участниците в него е трябвало да дават отговор на въпроси за натоварването на работното място, умората, напрежението, признанието и като цяло за триумфа в сферата си на изява.

Авторите на изследването са открили, че хората, съобщили за висока степен на натоварване (трудни за осъществяване периоди, работа напрегнат, високи темпове), страдат от влошено физическо и психическо здраве. Оказало се също, че макар всички старания на чиновниците, шефовете рядко правят оценка старанието им, оповестяват от Българска телеграфна агенция. Напрежението на работното място в последна сметка се отразява неподходящо и върху качеството на трудовия развой, отеблязват специалистите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР