Смята се, че приемът на големи количества вода е полезно

...
Смята се, че приемът на големи количества вода е полезно
Коментари Харесай

Пет заблуди за ползите от пиенето на много вода

Смята се, че приемът на огромни количества вода е потребно за детоксикацията и поддържането на органите в добра форма, което води до загуба на тегло и възстановяване на тонуса на кожата

Кое е истина и кое не - отговорите дава

Научен преглед в списанието на Американското сдружение по нефрология развенча някои от тези легенди.

• Водата понижава апетита

Въпреки обстоятелството, че доста хора пият вода преди и по време на храненето, с цел да понижат апетита, това няма резултат.

Водата бързо минава през стомашно-чревния тракт и не засища, защото не способства за производството на хормони, които алармират, че сте към този момент сити.

• Водата отмива разнообразни отрови от тялото

Всъщност, когато пиете огромни количества вода, това води до обстоятелството, че образувате повече урина, само че екскрецията на разнообразни субстанции не се усилва, единствено концентрацията им в урината понижава.

Но какво да кажем за “пиене на доста вода” при другите заболявания?

Тук националната мъдрост обърква повода и следствието. Пациентът се нуждае от доста течности, тъй като ги губи с потта и други тайни. И рискува да се дехидратира. Но водата не взе участие в отстраняването на продуктите на изгниване от организма, тя се прави от органите на нашето тяло - при всякакво количество вода в тялото.

• Водата облекчава главоболието

Това е в несъгласие с клиничната процедура и обстоятелствата. Тук още веднъж опашката и началото на казуса са заплетени. Главоболието може да възникне при дехидратация, само че пиенето на вода не го облекчава. Наличието на задоволително вода може да предотврати мигрена, само че може да не помогне, тъй като мигрените имат десетки аргументи.

• Пиенето на вода усъвършенства положението на кожата

Всъщност, водата не може да овлажнява кожата от вътрешната страна и да остане в нейните пластове. Състоянието на кожата зависи от това какъв брой вода се изпарява от нея. Това от своя страна, зависи от цялостното здраве на организма, температурата на въздуха към вас и дали употребявате овлажнители.

• Добре е да пиете по 2 литра вода дневно

Авторите на проучването не намират рационално пояснение за такава обща рекомендация, защото няма научна основа за това. Нека да преценим сами по какъв начин тези прословути 2 литра могат да бъдат целесъобразната доза за всички? Сравнете момиче с тегло 42 кг и майка й - с 86 кг. И по два литра на всяка от тях?
Пийте съгласно потребностите си.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР