Смята се, че повече от 200 души са държани в

...
Смята се, че повече от 200 души са държани в
Коментари Харесай

Какво знаем за израелските пленници, взети от Хамас, и тяхното освобождаване?

Смята се, че повече от 200 души са държани в плен от Хамас и други палестински въоръжени групи в Газа след смъртоносните офанзиви в Израел на 7 октомври. < /p>

Хамас сподели, че офанзивите, при които починаха повече от 1400 израелци, са имали за цел да прекратят „ израелските нарушавания “ в комплекса на джамията Ал-Акса, третото най-свещено място на исляма, и да обезпечат освобождението на стотици палестински пандизчии от израелските затвори.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Емирът на Катар споделя, че на Израел не би трябвало да се дава „ безвъзмезден лиценз за убийства “ в Газа Генераторите за лечебни заведения в Газа би трябвало да свършат гориво за 48 часа Френският министър Макрон показва „ взаимност “ при визитата си в Израел на фона на войната в Газа Израел дава обещание „ безмилостни “ офанзиви, защото се оповестява за десетки убити при удари в Газа завършек на списъка

Оттогава Израел удря Газа с непрекъснати въздушни удари, убивайки към 5800 души, в това число 2360 деца, и се приготвя за сухопътна атака.

И по този начин, какво знаем за пленниците и какъв брой от тях са освободени? Какви са възможностите за освобождение на останалите? Какво знаем за плануваната атака на Израел?

Кои са те?

Последната цифра, дадена от израелската войска в понеделник, е, че 222 души, в това число боен личен състав, са държани в плен в обсадения анклав.

Хамас сподели, че повече от 20 пленници са били убити от израелски въздушни удари.

„ Убитите и изчезналите идват от над 30 страни, в това число Обединеното кралство “, сподели английският министър председател Риши Сунак пред законодателите този месец.

Все още нямаме всички детайлности за пленниците, само че публични лица от разнообразни страни предоставиха известна информация.

Израелските управляващи не са посочили обществено имената на пленниците до момента, само че се счита, че забележителен брой са военни офицери. Смята се, че някои са деца и възрастни хора.

Поне 10 жители на Съединените щати към момента са в неопределеност и се счита, че са арестувани в Газа, съгласно публични лица. Двама американски жители бяха освободени в петък след посредничеството на Катар.

Тайланд счита, че измежду пленниците има 17 жители, а минимум осем са германци.

Седем английски жители и седем френски жители към момента се класифицират като изчезнали, а за някои се счита, че са в плен. Аржентина и Холандия също обявиха, че имат арестувани жители в Газа.

Кой беше освободен?

Четирима души, арестувани в Газа, са били освободени до момента от Хамас, поддържайки вярата, че други също могат да бъдат освободени.

В петък бяха освободени майка и щерка от Чикаго, които също имат израелско поданство.

Натали Раанан, 17, и нейната майка Джудит, 59, бяха трансферирани в Египет през пропускателния пункт Рафа благодарение на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК). Те се срещнаха с израелските сили за сигурност в Египет и бяха трансферирани във военна база в Израел, с цел да се съберат със фамилията си.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР