Смята се, че обектите, в които стриктно се съблюдават пропорциите

...
Смята се, че обектите, в които стриктно се съблюдават пропорциите
Коментари Харесай

И най-красивите коли според учените

Смята се, че обектите, в които прецизно се съблюдават пропорциите на " златното сечение ", се възприемат от хората, като най-хармонични и красиви. Ще напомним, че " златното сечение " е математическо уравнение, което се употребява от художници, архитекти и дизайнери още от времената на Древна Гърция.

Според тази доктрина съотношението 1:1.618 е най-удачно за основаване на предмети с правоъгълна, кръгла и спираловидна форма, а получените резултати са най-приятни за човешкото око. Експертите от CarWow вършат забавна ранглиста, която визира коли, основани през последните 10 години.

Използвайки академични преподаватели, те се опират на теорията за " златното сечение " и по този начин сформират рейтинг на петте най-красиви коли. Те отбелязват общите точки на фарове, радиаторни решетки, ветроупорни стъкла и така нататък на над 600 автомобила, пуснати на пазара през последните 10 години и по този начин вършат въпросната ранглиста. Дали този способ съответствува с действителността - преценете сами.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР