Смята се, че над 100 души са се заразили с

...
Смята се, че над 100 души са се заразили с
Коментари Харесай

100 заразени с коронавирус след сватба

Смята се, че над 100 души са се заразили с ковид по време на женитба при започване на този месец в северния мексикански град Мехикали, оповестиха управляващите, съобщи AP.

Около 300 души участваха на сватбата на 3 октомври на артист от сапунена опера и щерка на предприемач. Очевидно не са употребени маски или температурни инспекции, а уредниците не са имали позволение да проведат събитие с подобен размер, написа News.bg.

Властите проверяват дали умишлено е участвал на сватбата някой, който е знаел, че има COVID-19. В някои щати в Мексико съзнателното заразяване на някого с болест е закононарушение. Мехикали е записал съвсем половината от 21 800 случая на ковид в щата Долна Калифорния. В народен мащаб Мексико е записал съвсем 1 милион доказани случая и към 86 300 смъртни случая. Официалните лица се притесняват, че още повече инфектирани ще бъдат провокирани на идните тържества, изключително празника Ден на мъртвите на 1-2 ноември, когато фамилии посещават гробовете на родственици. Някои локални управляващи обявиха, че ще лимитират сходни събирания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР