Смята се, че мъжете се делят на два типа. Единият

...
Смята се, че мъжете се делят на два типа. Единият
Коментари Харесай

Силните и уверени жени: Как се отнасят мъжете към тях

Смята се, че мъжете се разделят на два вида. Единият вид са тези, които харесват скромни домакини, другият вид си пада по блестящи дами.

Какво прави дамата мощна и уверена?

Мъж, който обича скромни домакини, има вяра, че дамата не се нуждае от обучение, работа или кариера. Самият той ще работи до безсъзнание, с цел да обезпечи на фамилията си всичко, което е належащо. Той желае да бъде поздравен след работа от добра, приветлива, поддържана брачна половинка, добра стопанка, която знае по какъв начин да готви съвършено, грижовна майка и любяща интимна партньорка. В нейните отговорности влиза да поддържа ред в къщата и да отгледа здрави, възпитани деца.

Мъжете, които обичат влиятелните дами, се впечатляват от красиви, богати, известни дами. Такъв мъж желае да има не просто жена, а „ плам птица “. Улавяйки обаче сходна „ плам птица “, доста господа, заради личните си ползи, его и нарцисизъм, се пробват да я заключат в клетка, с цел да принадлежи само на тях.

Постепенно те стартират да вадят първокласните пера от нея, едно по едно, до момента в който не я преобразят в нормално „ пиле “. След като това се случи, идва най-интересното. Обикновено мъжът се чуди какво се е случило, къде е отишъл блясъкът на неговата прелестна лейди? Защо перата са изскубани, за какво крилата са подрязани? Това не устройва мъжът и той стартира да си търси друга „ плам птица “.

Има и други мъже – такива, които обичат влиятелни дами, като по принцип не одобряват дами, които не работят и не вършат кариера. За тях е значимо дамата постоянно да е „ на равнище “, даже да се постанова сами да готвят и да мият чиниите след вечеря.

За някоя неопитна жена, преди малко почнала общуване с подобен мъж, е мъчно да разбере какъв брачен партньор тъкмо получава. Наивно тя постоянно бърка, мислейки, че брачният партньор й харесва жена му да си стои у дома. Тя прави съзнателно домакинската работа, избира да не работи, губи специалността си и става изцяло подвластна от него, след което без него тя просто е „ никой “. Такива връзки постоянно приключват трагично.

Има и друга обстановка.

Силна жена, която е направила кариера, изтощена от безкрайни проблеми, желае да се отпусне и да посвети повече време на дома, фамилията и децата си. Да се почувства най-малко малко единствено жена.

Тя желае нейният мъж да поеме на неговите мощни плещи всички грижи и проблеми. Но щом дамата се заседи в кухнята, тя незабавно загуби в очите му престижа, поради който той я е избрал. Тя към този момент не е дамата, в която господинът се е влюбил, по тази причина стопира да я цени и почита.

Защото този мъж не е привикнал да бъде „ локомотив “ в фамилията и се нуждае от друга влиятелна жена.

Затова за всяка жена е доста значимо да получи обучение, специалност, да си откри подобаваща работа и да направи кариера. Без значение по какъв начин ви убеждават да седите в кухнята, в никакъв случай не се съгласявайте с това, поучават психолозите.

Казват, че силата на дамата се крие в нейната уязвимост. И в това има огромна доза истина. Но слабостта би трябвало да бъде единствено външна, тъй като в актуалното общество дамата няма на кого да се надява в сложни моменти.

Мъжете постоянно споделят, че не обичат мощните дами, че дамата би трябвало да е слаба. Не е правилно. Каквото и да споделят, те обичат, почитат и ценят единствено уверени и самодостатъчни дами.

Уверената жена е мощна жена. И това, което я прави такава, е нейната материална и духовна самостоятелност.

Превод и редакция: Лора Костова

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР