Смята се, че бункер, открит близо до град Анда в

...
Смята се, че бункер, открит близо до град Анда в
Коментари Харесай

Откриха бункера на ужасите от Втората световна война

Смята се, че бункер, открит покрай град Анда в Североизточен Китай, е най-големият полигон на печално известното поделение 731 на Имперска Япония, което е провеждало ужасяващи опити с хора през 40-те години на предишния век.

Археолози в Китай са разкрили скришен под земята бункер, употребен от японски учени за осъществяване на ужасяващи опити върху хора по време на Втората международна война.

" Бункерът на ужасите ", открит покрай град Анда в провинция Хейлунцзян, Североизточен Китай, е бил употребен от печално известното поделение 731 на японската войска по време на японската окупация на Китай от 1931 до 1945 година

Построена от японците през 1941 година и функционираща до капитулацията на Япония в края на Втората международна война, лабораторията е била най-големият проучвателен обект на Отряд 731, само че точното ѝ местонахождение е изгубено до момента. Отдел 731 стартира работа през 1931 година като японско звено за публично опазване на здравето, само че бързо уголемява проучванията си, включвайки гротескни опити с биологични и химически оръжия, употребявайки китайски, корейски, съветски и американски пленници като опитни обекти.

Изследователите от Института за културни полезности и археология в провинция Хейлундзян, които са разкрили бункера, обявиха пред South China Morning Post, че откритието " акцентира продължаващото завещание на зверствата на Отряд 731 и тяхното влияние върху световните старания за попречване на биологичната война ".

До 12 000 мъже, дами и деца са убити при садистичните опити на отдел 731, които включват тестване на гранати, бактериални бомби, огнехвъргачки и химически оръжия. Хората са били изложени на обезводняване, убивани във въртящи се центрофуги, инжектирани с кръв от заболели животни, облъчвани с рентгенови лъчи, вивисектирани без анестезия и държани в камери с ниско налягане, до момента в който очните им ябълки не се спукат. 

Заразени с чума бълхи, отгледани в лабораториите на Отдел 731, също са били пускани от нисколетящи самолети над китайски градове, предизвиквайки епидемии от заболявания, от които са починали стотици хиляди хора.

Археолозите са разкрили отчасти П-образната конструкция, която е дълга почти 108 фута (33 м) и необятна 67 фута (21 м), като от нея се разклоняват свързани между тях стаи и тунели. Тъй като археолозите към момента не са влезнали вътре, не е открито точното предопределение на всяка стая, само че откривателите са категоризирали това, което съгласно тях са лаборатории, пространства за наблюдаване и дисекция, килии за задържане, бараки, гаражи, бани, трапезарии и кладенци.

След капитулацията на Япония през септември 1945 година Съединени американски щати прикриват доказателствата за ужасяващите опити и скрито дават на доста от ръководителите на Отряд 731 имунитет против правосъдно гонене за военни закононарушения в подмяна на техните проучвания. Голяма част от тази информация по-късно е пренесена във Форт Детрик в Мериленд - център на американската стратегия за биологични оръжия по време на Студената война сред 1943 и 1969 година

Археолозите споделят, че ще продължат да разкопават обекта, събирайки повече детайлности за обособените пространства в структурата и по какъв начин те са се съчетали, с цел да образуват ужасяващия бункер.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР