Смяната на сегашното правителство в Украйна не е цел на

...
Смяната на сегашното правителство в Украйна не е цел на
Коментари Харесай

Песков: Смяната на сегашното правителство в Украйна не е цел на специална военна операция

Смяната на настоящето държавно управление в Украйна не е цел на специфична военна интервенция, провеждана от Русия, сподели прессекретарят на съветския водач Дмитрий Песков пред кореспонденти в понеделник, оповестяват съветски медии.

„ Не, президентът към този момент приказва за това ", сподели представителят на Кремъл, запитан дали промяната на режима на Владимир Зеленски е една от задачите на специфичната военна интервенция.

Песков сподели, че Москва в хода на специфична военна интервенция в Украйна желае да реализира задачите си и ще ги реализира. Така той разяснява думите на украинския президент Володимир Зеленски, че Москва сякаш не търси договаряния с Киев, а желае да реализира кратковременно „ мъртвило " във военните дейности.

" Русия желае да реализира задачите си и ще ги реализира ", акцентира представителят на Кремъл.

„ Обстрелът от Украйна на Запорожката атомна електроцентрала не може да не провокира нашето безпокойствие, това би трябвало да провокира извънредно безпокойствие у МААЕ ", сподели представителят на Кремъл. Той добави, че Москва вижда изключителната угриженост на Международната организация за атомна сила в това отношение.

„ Призоваваме всички страни по света да употребяват въздействието си, с цел да спрат украинските въоръжени сили да вършат това ", акцентира още Песков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР