Смяната на ръководството не е рязка, тя е очаквана. Това

...
Смяната на ръководството не е рязка, тя е очаквана. Това
Коментари Харесай

Иван Френкев: Отговорността за действията на служебния кабинет е на президента

" Смяната на управлението не е внезапна, тя е предстояща. Това е невиждана интервенция в работата на самостоятелен надзорен орган. Ръководството на КЗП се избира с мандат за 5 години, а служебното държавно управление е с мандат 2 месеца. Ще си търсим права в съда и считам, че той е задоволително самостоятелен да види какъв брой импотентна е тази заповед за назначението на идващите членове и за нашето освобождение. " Това съобщи уволненият от служебното държавно управление началник на КЗП Иван Френкев в ефира на БСТВ.
Той уточни, че офанзивата против КЗП е почнала от момента, в който служебното държавно управление е било назначено. " Започнаха с напън и инспекции за какво си вършим работата. Очевидно в тези месеци, в които Министерството на стопанската система под управлението на госпожа Нинова беше извънредно ефективно и тематиките за потребителската политика и отбраната на потребителите бяха изнесени пред скоби и бяха извънредно значими, надлежно ние като комисия непрестанно правехме инспекции и станахме един от най-ангажираните органи в страната - това е подразнило избрани ползи. И нищо чудно, тъй като за тези месеци имахме извънредно дейна работа макар всички неистини, които министър Никола Стоянов хвърли последните дни ", разяснява той.
" Направихме доста бързи и внезапни дейности във връзка с райския газ. За 3 седмици организирахме над 400 инспекции в средата на туристическия сезон, което несъмнено се отрази на нечии джобове. Това е бизнес за десетки милиони, на гърба на здравето на нашите деца. От началото на август, когато влезе в действие законът и досега - освен това служебно държавно управление, е направено по-малко от половината на това, което ние сме направили. Очевидно нямат интерес тази тематика да се взема решение и това е въпрос, на който служебното държавно управление би трябвало да отговори - за какво за тях здравето на младежите не е толкоз значимо ", изясни Френкев за засегнатите ползи и част от аргументите за неговото освобождение.
Той е безапелационен, че под негово управление КЗП е направила доста инспекции за далавера, а също и по отношение на качеството на туризма. Но това по думите му не е спряло служебното държавно управление, което назначава и уволнява. " А не министър Никола Стоянов, който е момчето за мръсната поръчка. Това служебно държавно управление е на президента Румен Радев и той би трябвало да носи отговорността, когато решението падне. Ние освен имаме планове да сезираме съда, само че сега приготвяме и писмо, с което да сезираме европейските институции. Защото не може да прекрачваш Конституцията и непрестанно да потъпкваш законите. И не е редно в една демократична страна това да се случва, и то безнаказано ", добави Иван Френкев.
" Много е тъпо и за мен като социалист е обидно, че в това държавно управление се е заформил един еничарски корпус от наши приятели, които седят и просто чистят други приятели. Още по-грозно наподобява, тъй като тези лица в държавното управление - като Крум Зарков, като Данчев в Министерството на стопанската система - бяха тези, които споделяха, че са новият морал и алтернативата. А сега какво вършат? Любопитно ми е какво ще се случи на идващото партийно заседание, на което ще би трябвало да се срещнат с хората, които по подобен нахален метод почистиха. Нима фрагментите и специалистите, които по една или друга причина симпатизират на Българска социалистическа партия, са по-лоши специалисти? Нима те са нарушители, единствено тъй като симпатизират на лявата концепция? Откога това се е трансформирало в закононарушение? Предишният и сегашен член на КЗП - той е член на Съюз на демократичните сили ", разяснява социалистът дейностите на своите приятели от левицата, които са част от държавното управление, назначено от президента Радев.
" Чиста неистина са обвиняванията за всеобщите чистки в КЗП и министър Никола Стоянов доста добре го знае, тъй като от момента, в който встъпи в служба, започнаха да ни ревизират по всевъзможни способи - за какво вършим инспекции за божествен газ, за какво вършим инспекции за оповестяването на цените. Той лъже от началото на мандата си. Неминуемо би трябвало да съпоставим тези дейности с метода, по който се работеше преди тях. Защото постоянното държавно управление беше изкарало тематиката за потребителите на първа линия. За целия интервал, в който служебното държавно управление е на власт, не получихме нито една покана да се срещнем със служебния министър, не получихме нито един документ, обвързван със отбрана на потребителите. Това е една борба, а не края на войната. Просто служебното държавно управление ни освободи, само че нямаме желание да се откажем. България се нуждае от хора, които въпреки всичко имат вяра, че има бъдеще в страната ни ", сподели Иван Френкев. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР