Смяната на министри е опит да се отложи гневът на

...
Смяната на министри е опит да се отложи гневът на
Коментари Харесай

Елена Йончева: Борисов сменя министри в опит да отложи гнева на българина

Смяната на министри е опит да се отсрочи гневът на българина към цялата тази политика, сподели в разложкото село Баня представителят на Българска социалистическа партия Елена Йончева, като мъка пък дефинира Корнелия Нинова цената, с която се заплаща за времето, в което ще ръководят новите министри, съобщи БГНЕС.
Йончева разяснява номинираните нови министри, откакто Корнелия Нинова показа законодателната стратегия на партията за новия парламентарен сезон. В село Баня Българска социалистическа партия организира двудневен семинар.
„ Смяната на министри е опит да се избяга от отговорност, опит да се отсрочи гневът и недоволството на хората поради срутва във всички сфери на страната. Най-добър отговор дава самият министър в оставка Валентин Радев, който споделя следното – „ Това е някакво продължение на това, което сме правили. Бих желала да попитам продължение на какво – продължение на огромна престъпност в България, продължение на битовата престъпност, продължение на неналичието на разкриваемост на тази престъпност, корупцията и грабежа на България, която се установи от всички интернационалните европейски и американски институции. На това ли ще бъдем свидетели”, сподели Йончева.
Според нея самият факт, че за 10 година пазарът на задграничните вложения в страната ни се е сринал – всичко това е поради непредвидимата политика в България, както и че промяната на министри е опит да се отсрочи гневът на българина към цялата тази политика.
„ Смяната на лица не води до нова политика, тя е опит да се избяга от отговорност, опит да се избяга от отговорност, да се отсрочи гневът на хората поради всичко, което става в държавата”, добави още Йончева.
„ Ние не разясняваме персоналните качества на някои претендент. Казваме, че това няма да промени системата няма да промени политиката. Смяната е печелена на време за ръководещите и загуба на време за България. Трябва да се промени моделът, по който действат всички министерства, а не личностите. Личностите извършват политика, заложена от ръководещата партия. В политиката е разковничето”, сподели пък водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Като мъка дефинира тя цената, с която се заплаща за времето, в което ще ръководят новите министри. „ Агония ще е, в случай че не реализираме национално единодушие и сила за качествена смяна. Не ни е задачата властта да се смени и да продължи друга, не просто да сменим ГЕРБ, с цел да ръководи Българска социалистическа партия. Ние желаеме единодушие за метода на осъществяване на политиката. Искаме конституцията да стартира да се съблюдава и изпълнява”, добави Нинова.
Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява и казаното през вчерашния ден от Цветан Цветанов, че няма раздор в връзките сред него и премиера Борисов: „ Тяхна си работа. Нашият диалог е за бъдещето, те са на край, ние желаеме да гледаме напред. Нека да некоментираме на господин Цветанов интригантството”, сподели Нинова.
Лидерът на Българска социалистическа партия показа и законодателната стратегия на партията си за новия парламентарен сезон. Първият е законопроектът против двойния стандарт на храните. „ Много се изговори за това, само че сякаш резултат няма, ето за какво с Националното обединяване на земеделските кооперации, в което членуват 400 кооперации, изготвихме този план. Вторият е законопроектът за българско произвеждане и търговски вериги. Той е направен взаимно сред Българска социалистическа партия и Съюза на българските производители, храни, артикули и междинни предприятия. С него се подема българското родно произвеждане. Третият план е законът за ръководство на държавните предприятия. Същността му е предприятията не да се ръководят на партиен принцип, а ръководство на професионален мениджърски принцип, където хората се назначават с състезания, а не по партийна линия”, сподели Нинова.
Следващият закон е за обезщетение на тракийските българи, последното – ще бъдат импортирани планове, свързани с битката за домашното принуждение.
Започват и срещи и диалози из цялата страна, в които ще участва целия актив на Българска социалистическа партия като се изключи 20 депутати.
Това е диалог с жителите за бъдещето, а не партийна кавга за настоящето”, разгласи Нинова.
Според нея срещите стартират този четвъртък от Благоевград, незабавно откакто бъдат гласувани новите министерски назначения.
„ Решихме, че 20 души ще бъдат в Народното събрание. Искам да разсея мненията, че оставаме с 20 души, с цел да пазим кворума. Тези хора ще отстояват нашите оферти и планове. Останалите тръгваме на срещите, които ще са в сряда и четвъртък. Разговорите са обществени и отворени за всеки. Има дни, в които ще се прибираме всички, заради значими събития като предстоящото тази седмица несъгласие на президента, разискването на бюджета и закона за пътищата. Поставихме си времеви небосвод – до края на 2018 да стъпим във всяка община. В края на декември обещаваме всички хрумвания и към кои има национално съгласие”, добави Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР