Смяната на министъра на отбраната беше съгласувана с президента. В

...
Смяната на министъра на отбраната беше съгласувана с президента. В
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Видяхме, че министърът на отбраната не защитава позицията, следвана от правителството

" Смяната на министъра на защитата беше съгласувана с президента. В този бранш и сфера на защитата " Продължаваме промяната " има напълно свободата да назначава и да дефинира министрите. Смятам, че съдружните сътрудници ще поддържат това ", сподели в " Денят стартира " ръководителят на ПГ на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров.

И акцентира, че в ръководството се водят от кардинални позиция в отбрана на националния интерес.

" Видяхме, че министърът на защитата не пази позицията, която се следва от българското държавно управление. Затова взехме решение, че би трябвало да преминем към промяна на министъра. Не мога да кажа, че има неточност, а има разлики в позициите ", добави Гюров.

" Ние сме признателни на ген. Янев за неговата работа в Министерството на защитата, за експертизата и визията за развиване на армията, само че в тази обстановка НАТО и Европейски Съюз би трябвало да приказват с един глас, тъй че да можем всички дружно да вървим към деескалация на спора ", добави Гюров.

Според него няма да има изненади при гласуването. Той счита, че обединението ще сплоти позициите и всички групи ще подхващат нужните дейности за отбрана на националния интерес.

" Проф. Тагарев водеше съдружните договаряния от името на " Продължаваме промяната ". Имаме освен една последователност, само че и цялостно единодушие на бъдещия министър на защитата с позицията на държавното управление ", акцентира Гюров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР