Смяната на лятно и зимно часово време в държавите от

...
Смяната на лятно и зимно часово време в държавите от
Коментари Харесай

Емил Радев: Смяната на зимно и лятно време спира през 2020 г.


Смяната на лятно и зимно часово време в страните от Европейския съюз ще спре от 2020 година Това заяви евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев пред Българска национална телевизия. Дебатът, почнал преди две години, получи реакция от Европейския парламент, който гласоподава местенето на стрелките да бъде прекратена от 2020 година

Европейската комисия искаше това да стане още от 2019 година, само че в Европейския парламент надви мнението да се даде още една година, за де хармонизират всички процеси и да се приготвят всички страни членки, изясни Радев.

Той изясни, че от 2020 година всяка страна ще избере общоприетоо или лятно време и ще спре да сменя стрелките два пъти годишно.

Германия и скандинавските страни евентуално ще изберат общоприетото часово време, до момента в който южните страни - лятното.

Проучване на Европейската комисия сподели, че българите избират лятното време да остане непрекъснато. На същото мнение са множеството страни от южна Европа.

Според Радев това, че другите страни ще изберат друго време, няма да провокира проблеми.

Евродепутатът уточни, че повода за въвеждане на промяната на времето е била икономическа - икономисване на разноски за осветяване. Оказало се, обаче, че изгодите не са толкоз огромни. Всеки българин, да вземем за пример, пести към 54 стотинки годишно.

Последиците за здравето са отрицателни, уточни Радев. Той цитира увеличение на сърдечно-съдовите болести, безсънието и на пътните катастрофи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР