Смяната на Гешев със Сарафов, подготвяна от ГЕРБ и ДПС,

...
Смяната на Гешев със Сарафов, подготвяна от ГЕРБ и ДПС,
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Смяната на Гешев със Сарафов не е съдебна реформа

" Смяната на Гешев със Сарафов, подготвяна от ГЕРБ и Движение за права и свободи, не е правосъдна промяна ". Това написа във Facebook съпредседателят на Продължаваме промяната- (ПП-ДБ) ген. Атанас Атанасов  ген. Атанас Атанасов Атанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров.

Изказването му е във връзка подаденото във Висш съдебен съвет предложение от членове на прокурорската гилдия за предварително освобождение от служба на основния прокурор.

Ето какво написа още ген. Атанасов:

" Членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет оферират предварително освобождение от служба на основния прокурор Гешев на съображение тежко нарушаване на неговите служебни отговорности заради директна интервенция в следствието, касаещо т. н. “атентат ”. На същото съображение за корист с власт би трябвало да се изиска освобождението от служба и на заместника му Борислав Сарафов, който без да има качеството на проверяващ орган по съответното дело се е явил на местопроизшествието, давал е инструкции на проверяващите органи и е направил изказвания пред медиите, с които е въвел в подвеждане обществеността ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР