Смяната на Гешев със Сарафов, подготвяна от ГЕРБ и ДПС,

...
Смяната на Гешев със Сарафов, подготвяна от ГЕРБ и ДПС,
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: ГЕРБ и ДПС готвят смяна на Гешев с Борислав Сарафов

Смяната на Гешев със Сарафов, подготвяна от ГЕРБ и Движение за права и свободи, не е правосъдна промяна ", написа във фейсбук съпредседателят на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов.

Изказването му е във връзка подаденото във Висш съдебен съвет предложение от членове на  за предварително освобождение от служба на основния прокурор Иван Гешев. То пък пристигна ден откакто Мария Габриел, претендент за министър председател с първия мандат на ГЕРБ-СДС, съобщи, че първата задача на  заради уронване на престижа на правосъдната власт.

Поводът прокурорската гилдия да внесе искане за освобождение на Гешев е следствието по така наречен " опит за атентат ".

" На същото съображение за корист с власт би трябвало да се изиска освобождението от служба и на заместника му Борислав Сарафов, който без да има качеството на проверяващ орган по съответното дело се е явил на местопроизшествието, давал е инструкции на проверяващите органи и е направил изказвания пред медиите, с които е въвел в подвеждане обществеността ", написа още Атанасов.

Точно преди седмица . Новата коалиция тогава настоя и следствието по делото да бъде отнето от Национална следствена служба, ръководена от зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, защото съгласно тях нямало да се организира всестранно, цялостно и обективно. Причината е изнесената информация от вътрешния министър Иван Демерджиев, който съобщи, че . По-късно, в отговор на въпрос на OFFNews, министърът посочи, че няма данни фамилията на основния прокурор да е било в нито една от колите.
Няколко часа по-късно  и в позиция, изпратена до Българска телеграфна агенция, съобщи, че се е подвел от думите на Гешев. 

Скандалът продължи и тази седмица, като преди два дни Борислав  от длъжността зам.-директор на Национална следствена служба. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР