Смяна.Сега:Шефът на НЕК Петър Илиев подаде оставкаИзпълнителният директор на НЕК

...
Смяна.Сега:Шефът на НЕК Петър Илиев подаде оставкаИзпълнителният директор на НЕК
Коментари Харесай

Преглед на печата

Смяна.

" Сега ":

Шефът на НЕК Петър Илиев подаде оставка

Изпълнителният шеф на НЕК Петър Илиев е подал оставката си в деловодството на Българския енергиен холдинг, оповестиха от БЕХ. Подробности за претекстовете му не се оповестяват, само че най-вероятната причина за това е серията от рецензии, отправени от работодателските организации, свързани с работата на електрическата компания и търговете за ток.

Партии.

" 24 часа ":

Фирми ще подаряват партиите с неограничени суми

Безплатни офиси от страната и независимост да набират донори, откакто дотацията им стане единствено 1 лева на глас. Пада ограничаването за финансирането им от юридически лица, както и таванът от 10 хиляди лева на година за физически.

Това е последното предложение на ГЕРБ. То бе оповестено от шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова след среща с Движение за права и свободи през днешния ден. Тя изненадващо се състояла рано сутринта, а довечера изтече последният период за внасяне на оферти сред двете четения на закона. Утре измененията би трябвало да минат в комисията по бюджет и финанси, а в петък Народното събрание дефинитивно да ги гласоподава. Българска социалистическа партия безрезултатно изиска удължение на периода с една седмица.

Оставяме на нашата позиция за 1 лев, само че това е в действителност ниска дотация, по тази причина би трябвало да се създадат промени за отворено финансиране, съобщи Стоянова.

Сделка.

" Дума ":

Радев желае гаранции от държавното управление за договорката за F-16

Президентът Румен Радев прикани държавното управление да подсигурява, че няма да има понижаване на декларираните бойни качества на самолетите F-16 след вероятно предоговаряне на цената на договорката със Съединени американски щати. Държавният глава настоя също да бъде обезпечено, че българските данъкоплатци няма да дават парите си на халос. Радев чака съответни параметри на направеното предложение от Съединени американски щати за доставка на изтребителите. Това стана ясно от думите му пред публицисти в Ново село, където бе президентът бе посетител на Националното тактическо обучение " Ответен удар 2019 ".

Знаете, че държавното управление неведнъж заявява, че ще реализира рационална цена, близка до избраната от Народното събрание, че ще има разсрочено заплащане, офсет и индустриално съдействие, високи бойни качества, разяснява Румен Радев. Той още веднъж акцентира, че постоянно се пропуща или не се схваща до дъно, че не самият аероплан е най-съществен, а наличието на цялостната оферта. Тя включва както самолета, по този начин и неговото съоръжение, въоръжение, наземното съоръжение и образованието на персоналния състав.

Забавяне.

" Сега ":

10 000 преписки за български генезис се бавят

Държавната организация за българите в чужбина не съумява да обработи в точния момент всички преписки за засвидетелствуване на български генезис. От началото на годината доникъде на юни ДАБЧ е издала към 6000 удостоверения за български генезис, само че близо 10 000 преписки се бавят, заяви организация Фокус, цитирайки информация от съвещанието на парламентарната комисия по политиките за българите в чужбина. Според и.д. ръководителя на организацията Димитър Владимиров забавянето в работата на организацията се дължи на дребното личен състав, многото функционалности, които организацията извършва и законовите неясноти към приемането на документ за български генезис.

В момента в ДАБЧ работят 25 души, които не съумяват да се оправят и с издаването на удостоверенията, и с главната си функционалност - работа с организациите на българите зад граница, която се трансформира във вторична, смята Владимиров. Според него няма и задоволително ясни критерии за доказване на български генезис и това в допълнение затруднява работата и основава опасности. Бившият началник на организацията Петър Харалампиев бе задържан след следствие на корупционна скица към издаването на удостоверенията. Тази активност е вменена на ДАБЧ със законови промени през 2010 година

Глоба.

" Монитор ":

До 12 бона санкция за музика след 23 ч.

До 12 хиляди лв. ще оптималната глоба за мощен звук след 23 часа. Това взеха решение депутатите с признатите на второ четене промени в Закона за отбрана от шума в околната среда. Законопроектът е импортиран от Министерския съвет и бе признат на първо гласоподаване на 12 юли 2018 година

Текстовете не разрешават озвучаване на открити площи и зони в територии, предопределени за жилищно строителство, рекреационни зони и територии и зони със смесено предопределение за времето от 14 до 16 часа и от 23 до 8 часа. За същия интервал се не разрешава излъчването и на звук при строителство. Изключение ще вършат религиозните храмове, железопътните гари, автогарите, аерогарите, морските гари и потреблението на системите за обявяване на популацията при бедствия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР