Смядово. Народните представители от ПГ на БСП за България“ Кристина

...
Смядово. Народните представители от ПГ на БСП за България“ Кристина
Коментари Харесай

Весела Лечева, БСП: Това управление ни доведе до последни по доходи и първи по корупция

Смядово. Народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Кристина Сидорова и Явор Божанков посетиха с. Веселиново и град Смядово. Това оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . „ Надяваме се „ Визия за България “ да сплоти хората и даде нова вероятност “, обявиха присъстващите на срещата. „ Управляващите желаят да съсипят българското село. Селата са оставени без бюджети. Кметът за една писалка би трябвало да върви до административния център. Да не приказваме, че тук инфраструктурен план не е юридически от години “, споделиха още те. Присъстващите се оплакаха, че живеят в гората, а заплащат по 100 лева за кубик. „ Забравени сме от властта. Освен депутати от Българска социалистическа партия, други не идват в региона “, споделиха още те. Присъстващите направиха оферти за обогатяване на българската земя, тъй като при отнасяне с торове и пестициди, тя става неплодородна. Те желаеха и когато огромните арендатори получават дотация за култивиране на земя, да бъдат задължени да създават зеленчуци и плодове, тъй като това липсва на българския пазар. „ Вече няма нито един завод, който да създава известната Смядовска луканка. Това е потресаващо. Най-големите работодатели са общината, учебното заведение и две дървообработващи компании. Общината замира! Обезлюдяването е с доста бързи темпове “, показаха локалните. Те поддържаха предложенията на Българска социалистическа партия за преизчисляване на пенсиите и желаеха закон за възрастните хора. „ Голяма част от децата ни са в чужбина. Радваме се, че Българска социалистическа партия има решения за справяне с демографската рецесия и за развиване на страната, тъй като това би било вероятност децата да се върнат в България “, споделиха още присъстващите.
Една от най-наболелите тематики в гр. Велики Преслав е приходите. Присъстващите желаеха повишение на минималната работна заплата и изсветляване на осигуровките – чиновниците да се обезпечават върху действителните си приходи. „ Това ръководство ни докара до последни по приходи и първи по корупция “. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Весела Лечева. Заедно с народния представител Жельо Бойчев дискутираха Визията с присъстващите и разискаха предложенията на левицата в областта на демографията и стопанската система.
„ Всички проблеми в България стартират от образованието. Неграмотността в България е най-големият камшик. Как деца да отделят положителното от злото? Как да бъдат водачи и да дефинират своите водачи? Нещата са изтървани. На кого са нужни толкоз висши образователни заведения? От образованието човек дефинира своите цели и намира способи да ги реализира. В учебно заведение не се учат децата на национализъм “. С тези думи хората в гр. Нови пазар посрещнаха народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Пенчо Милков и доцент доктор Георги Йорданов. Присъстващите поддържаха концепциите на левицата във Визията, като направиха доста съответни оферти. Те се оплакаха и от недостъпното опазване на здравето. „ Ще създадем всичко допустимо да възстановим болничното заведение в Нови пазар, която ГЕРБ причисли към Шуменската. Тя последователно стартира да затваря, тъй като лекарите бягат и се закриват отделения “, акцентира доцент Йорданов.
Конкретни оферти по Кодекса за общественото обезпечаване направиха в с. Драгоево. „ Хората с специалностите, които са с по-тежко натоварване, да бъдат обезпечавани на действителните си приходи или два пъти върху минималната работна заплата “, предложиха присъстващите на народния представител Иван Иванов. Според тях образованието също е сериозен проблем, тъй като системата „ парите следват ученика “ не работи и е нужна смяна. „ Училищата остават без възпитаници. Те си крадат едно на друго учениците “, показаха те. Сред дискутираните тематики беше и опазването на здравето, като присъстващите желаеха да се подкрепят общинските лечебни заведения, а не частните медицински заведения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР