Смути, изглежда като перфектен начин да се покрият ежедневните ни

...
Смути, изглежда като перфектен начин да се покрият ежедневните ни
Коментари Харесай

Смути: Митове и факти, грозната истина за популярните шейкове

Смути, наподобява като съвършен метод да се покрият ежедневните ни потребности от плодове и зеленчуци и да се снабдим с по този начин важните витамини и минерали, съдържащи се в тях – бързо, елементарно и много постоянно вкусно. На доктрина са съвършен отговор за тези, които нямат доста време да приготвят здравословна храна преди работа или учебно заведение, написа Станимир Михов в своя блог, отдаден на фитнеса и здравословното хранене.

Докато някои настояват, че смутитата са съвършената закуска и междинно хранене, то други са на мнение, че могат да причинят доста повече вреди, в сравнение с изгоди. Попаднах на уебсайт с “избрани ” предписания за смутита. Там присъстваше и шоколадово смути. Въпреки че съставките за него бяха положителни – 1 банан, 1 супена лъжица фъстъчено масло, 1 супена лъжица неподсладено какао, 1/2 чаена чаша мляко, ванилия, то дано погледнем и хранителния състав: 251 Калории; 42 грама въглехидрати, от които 18 са захар; 11 грама мазнини и 8 грама протеин, 9 грама фибри. Под самата публикация имаше и запаметяващи се мнения: “Много забавно, ще се опитам да видя дали ще смъква 4-5 килограмчета ”, и подобаващ отговор   “Ако изкараш 10 дни единствено на смути – сигурно ще свалиш непотребните килограми:) ”. Това не са толкоз доста калории, само че главните въпроси, на които ще се отговори в публикацията са:

- Как се отразява сходно смути на ситостта, кръвната захар и здравословното храносмилане?

- Имаме ли потребност от толкоз доста плодове и зеленчуци или има възможност да се прекали и с тях?

- Важни препоръки за по-здравословно смути.

- Няколко здравословни смути предписания.

Ефект върху задоволеност

Самото дъвчене на храна се счита, че спомага за реализиране възприятие на задоволеност. Със смути няма дъвчене, което значи и че може да се почувствате гладни за по-кратко време, без значение, че сте приели количество калории, от време на време равнящо се нацяло хранене. Има редица изследвания, които удостоверяват, че бавното хранене и сдъвкването на храната могат да понижат количеството признати калории.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР