Смущаващо е, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ отказват да се подкрепят

...
Смущаващо е, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ отказват да се подкрепят
Коментари Харесай

Нинова: Ще отидем на среща, която и от първите две сили да ни покани


Смущаващо е, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ отхвърлят да се поддържат една друга, сподели водачът на Българска социалистическа партия

Българска социалистическа партия ще отиде на среща, с която и от двете първи сили в Народно събрание ги предложения. Това разгласи водачът на социалистите Корнелия Нинова.

Българска социалистическа партия и нейните симпатизанти означават Деня на труда с разнообразни мероприятия в цялата страна. Както всяка година социалистите честват в Борисовата градина в столицата с митинг-концерт.

Според Нинова е добре, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са създали обща законодателна стратегия, тъй като Народното събрание би трябвало да работи. По думите й общата управническа стратегия е поръчка за общо ръководство. Смущаващо обаче било, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ отхвърлят да се поддържат една друга.

„ Смущаващо е това, че и първата, и втората мощ отхвърлят да се поддържат взаимно за първия или втория мандат. Т.е вършат обща стратегия за държавно управление, което най-малко към този момент не може да се случи. Ще ги изчакаме още малко “, разяснява Нинова.

„ Объркана работа “, заключи тя договарянията сред двете обединения.

Тя удостовери, че Българска социалистическа партия ще отиде на среща, в случай че бъде поканена, от която и да е от двете първи сили в Народното събрание. След това обаче ще има допитване до партията.

„ Твърде е комплицирана обстановката. Има потребност от държавно управление. Но ние имаме и разлики. Затова ще отправим допитване до партията “, сподели Нинова.

Най-голяма паника Българска социалистическа партия имат във връзка с бюджета.

„ Преговорите за сформиране на болшинство забавят разглеждането на бюджета. От друга страна нито една партия в Народно събрание не поддържа оферти от служебното държавно управление бюджет. Това значи, че няма да бъде признат. Или в случай че бъде признат на първо четене, ще е с доста ремонти сред първо и второ четене “, разяснява Нинова.

Тя бе безапелационна, че „ сега е значимо да се погрижим за хората и стопанската система “. Българска социалистическа партия са на мнение, че в този момент не би трябвало се гони самоцелно 3 % недостиг, с цел да влезем в Еврозоната.

„ Първите и вторите губят времето на народа сега, да взимат по-бързо решението, да си вършат болшинството, с цел да вземем значимите решения в Народното събрание “, означи Нинова.

„ На днешния ден всички подвигаме глас за това да има положителни условия за труд, почтено възнаграждение и почитание към работещите хора, тъй като всичко, което сме произвели, всяко богатство е дело на човешки труд “, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Тя изрази страдание, че у нас минималната и междинната заплата са едни от най-ниските, както и че има неравностойно възнаграждение сред мъже и дами.

„ Ние като партия постоянно сме защитавали трудовите хора, ще продължим и в този момент, изключително в миг, в който би трябвало да разгледаме бюджета за 2023-а година. Знаете, че той е изразител на всички политики. За страдание служебният бюджет не планува нарастване на минималната работна заплата от първи юли. Ние го внасяме в Народното събрание и ще се борим за това “, даде обещание Корнелия Нинова.

Българска социалистическа партия ще продължи младежките си политики, като оферират работещите до 26 години да бъдат освободени от налог върху приходите си, с цел да са подтиквани да останат у нас. За майчинството пък оферират за втората година да е колкото минималната заплата. За децата пък предлага безвъзмездни медикаменти.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР