Смущава ме лековатото отношение към целия процес. Виждате, че част

...
Смущава ме лековатото отношение към целия процес. Виждате, че част
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Това не е някакъв годеж, в който освен младоженците трябва да бъдат и най-близките им роднини

Смущава ме лековатото отношение към целия развой. Виждате, че част от тези, които поддържаха измененията макар и внимателно стартират да се дистанцират от тях с фразите " ами те каквото дадат, ние това одобряваме. Хора, които би трябвало да се придържат прецизно към Конституцията, сякаш я ползват, когато на тях не им пречи. Това съобщи в Българска национална телевизия конституционният арбитър Янаки Стоилов.

" При връчването на първия мандат за първи път участваха хора, които не са от кръга на тези, които показва Конституцията. Това не е някакъв годеж, в който с изключение на младоженците би трябвало да бъдат и най-близките им родственици. След това претендентът за министър председател отива и връчва една директория, казвайки " ами тези хора по принцип би трябвало да са съгласни ". После се оказа, че не са съгласни. Това не е някаква казарма, в която отиваш за две години и не можеш по лично предпочитание да излезеш ".

" През последните три, четири дни има някаква стабилизация. Това, което се приказва общо взето се покрива с последващите дейности, тъй като в предходния по-дълъг интервал това беше някакво надиграване сред сътрудниците в обединението, с цел да може всеки да извлече резултат, който счита за подобаващ. Сега наподобява, че се отива към развръзка, към последващи избори ".

Янаки Стоилов разяснява дали има задоволително учредения за избори 2 в 1 и дали е допустимо такова сливане.

" Според мен има повече причини изборите да се проведат на една и съща дата. Не единствено поради това, че множеството партии в Народното събрание показаха такова желание. А и тъй като виждаме все по-тясната връзка сред европейската и националната тема ".

Стоилов дефинира като проблем дали избори 2 в 1 са вероятни:

" Все още са вероятни, в случай че в идващите десетина дни, бъдат осъществени тези официални дейности, тъй като това би трябвало да направи допустимо датата 9 юни. Каквито и да са изборите е добре претендентите в тези избори най-малко да знаят с какво се свързва в българската история датата 9 юни. "

Янаки Стоилов е смутен от обстоятелството, че болшинството от хората в страната не чакат, че изборите могат да трансформират значително техния живот и да решат огромните проблеми.

" Всъщност в този момент президентът е по-затруднен, тъй като в измененията, които се направиха, той би трябвало да премине през междинни дейности, зависи от волята на други евентуално участващи лица ".

" Президентът е подложен в изискванията на обвързана подготвеност той да избере един човек, само че по-късно да получи листата от този претендент за министър-председател.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР