Смразяващо за всеки един играч е да бъде изваден от

...
Смразяващо за всеки един играч е да бъде изваден от
Коментари Харесай

Санчо ще си научи урока от позорната смяна срещу Байерн

Смразяващо за всеки един състезател е да бъде изваден от игра от своя треньор още в 36-ата минута на мач, а това важи с още по-голяма мощ, в случай че този състезател е единствено на 19 години и се пробва да свикне със статута си на международна суперзвезда. Надеждата в този момент за Джейдън Санчо е, че ще се поучи от ужасното преживяване и ще стане по-силен с надмогването му.

Английският гений от Борусия (Дортмунд) не може да има каквито и да било недоволства от бруталното решение на своя ментор Люсиен Фавр да го извади от игра в съботната вечер при закъснение с 0:1 от Байерн (Мюнхен) в Дер Класикер. Никой в жълто и черно не блесна изключително при тежкото проваляне с 4:0, но представянето особено на Санчо беше покъртително.

Той просто по този начин и не съумяваше да премине през също 19-годишния удивителен ляв бек на баварците Алфонсо Дейвис, а в това време не успяваше да си прави и работата в отбрана. Точно него избута с лекост край тъчлинията Томас Мюлер, с цел да стартира една минута на цялостен напън от домакините, приключил с първия гол в срещата, дело на нормалния обвинен Роберт Левандовски.



Първоначалните паники при ранната промяна, изключително за мениджъра на британския народен тим Гарет Саутгейт преди последните квалификации за Евро 2020, бяха, че Санчо е усложнил казуса си с разтежението от обрата от 0:2 до 3:2 против Интер в Шампионската лига. Фавр обаче се погрижи да потуши тези опасения незабавно след мача с изказването си: „ Мисля, че всички видяхте, че през днешния ден той не беше добър. Не, не е контузен. “ Какъв единствено тежък конфликт с действителността за младока…

Новината, че е здрав, най-малко е добра за Англия преди дуелите с Черна гора и Косово тази седмица и крилото сигурно с облекчение ще се яви на лагера. Докато е с националния си отбор, ще може да си намерения върху факторите за очевидния спад във формата му, за който самичък си призна преди Дер Класикер пред медиите. Тогава той сподели, че „ в някои мачове просто не ти е писано “, и съботният на „ Алианц Арена “ несъмнено въплъщава това. Само дето докара до разпалване на огъня в обществените мрежи с тезата, че не е състезател за огромните конфликти.



Има причини и в двете направления. На Санчо от една страна несъмнено не му липсват нито качествата, нито самочувствието за изпъкване в най-важните мачове, а геният му в никакъв случай не е бил под подозрение. Крилото в действителност беше с съществена заслуга за чудесния поврат против Интер единствено четири дни преди крушението в Мюнхен, като асистира на Ашраф Хакими за победния гол в дуел, който Дортмунд не можеше да си разреши да загуби, в случай че желае да резервира очаквания да продължи в пролетните елиминационни стадии. Също по този начин се регистрира с гол и асистенция при успеха над Байерн за Суперкупата на Германия през август, въпреки че противникът още не беше направил всичките си ходове на трансферния пазар тогава. Миналия сезон англичанинът се разписа във значими конфликти в Бундеслигата против Шалке (04), Борусия (Мьонхенгладбах) и Байер (Леверкузен), с цел да помогне за запазването живи на очакванията за купата, а бе прецизен и против Атлетико Мадрид в Европа.

Има я обаче и другата страна на медала. Санчо към момента нито е вкарвал гол, нито е записвал асистенция в турнирен конфликт с Байерн, а там всекидневно се взема решение кой ще е първенецът. Не се показа добре и в осминафиналите на ШЛ против Тотнъм предишния сезон, както и в полуфинала на Лигата на нациите като титуляр против Нидерландия през юни, когато беше сменен след час игра от Джеси Лингард.

Надеждата е въздействието му върху огромните мачове да пристигна с спомагателното му узряване, но по-странното нещо е спадът във формата му тъкмо след предходната пауза за интернационалните срещи. Преди нея крилото стартира сезона с мощен порив с 3 гола и 5 асистенции в първите кръгове на шампионата на Бундеслигата, а и даде поръчка за титуляр за Англия с две попадения и едно голово подаване за 5:3 против Косово във вълнуваща евроквалификация.



Нещата обаче започнаха да вървят надолу, когато се завърна със забавяне от октомврийските срещи на националите с Чехия и България, което докара до вадене от състава от Фавр и санкция от 100 000 евро за нарушение на дисциплинарния правилник на клуба. После пропусна поради наказване успеха с 1:0 вкъщи над Борусия (Мьонхенгладбах) и бе сив на терена при загубата с 2:0 от Интер на открито в ШЛ и нулевото тъждество в Рурското дерби с Шалке 04.

Представянето му против Байерн обаче е това, което сигурно ще бие паника. То може да бъде обяснено с прегаряне, болежки или нормалния за всеки един футболист спад във формата, а и Санчо не би бил естествен човек, в случай че не му въздейства цялата върлуваща към него вълна от трансферни спекулации.



Веднага след оповестяването на желанията на Дортмунд да се раздели против голяма облага с гения, коствал единствено 8 млн. паунда след покупката от Манчестър Сити през август 2017 година, започнаха да го свързват с всички грандове на Стария континент – Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Челси, Реал Мадрид. Неизбежно е сходно внимание да докара до загуба на централизация при толкоз младо момче. Трансфер може да се случи още идния януари, въпреки че Дортмунд не рискува да смъкна от цената от 90 млн. паунда, в случай че изчака до лятото, откакто играчът има контракт до юни 2022 година.

Дотогава се чака от Санчо да носи на още нежните си плещи очакванията на Англия на Евро 2020, когато манталитетът на победител в огромните мачове ще е от основополагащо значение. Затова и цялата страна ще се моли младежът да израсне, да узрее и да стане по-силен след последните си пречки.
Адам Шърголд, „ Дейли Мейл “ Бундеслига 12 кръг, петък 22 ноември  Борусия Дортмунд 21:30  Падерборн
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР