Смразяващ кръвта инцидент беляза последния футболен кръг в Босна и

...
Смразяващ кръвта инцидент беляза последния футболен кръг в Босна и
Коментари Харесай

Босненски фенове запалиха автомобила на съдиите от дербито с факли

Смразяващ кръвта случай беляза последния футболен кръг в Босна и Херцеговина. Фенове преследваха съдиите на дербито сред " Вележ " Мостар и " Борац " Баня Лука. И съумяха да подпалят автомобила им! За благополучие никой не е потърпевш съществено, а реферите са се отървали единствено с леки пострадвания и нерешителност.

Предисторията стартира на терена. В 81-ата минута на срещата в Мостар, до момента в който домакините падаха с 0:2, част от агитката им нахлу на терена. Съдията Сабрие Топалович приключи срещата, защото съзря по какъв начин почитател удря футболиста на " Борац " - Йова Лукич.

— HooligansTV (@HooligansTV_eu)

Това в допълнение раздразни ентусиастите на " Вележ ". Топалович и помощниците му съумели да си тръгнат от стадиона, само че последвало същинско автомобилно гонене. Докато се опитвали да засекат колата на съдиите, почитателите хвърляли и факли по нея и счупили прозорците. Едно от запалените пиротехнически средства съумяло да попадне сред пасажерите. В този миг съдиите минавали през тунел Лендава, покрай Ябланица.

За благополучие и тримата съдии са без съществени пострадвания. Те са били закарани в близката болница. Били са уплашени и с драскотини.

BiH 21.09.2021

Vele Mostar - Borac match was interrupted in the 82 minute after local fans stormed the pitch, who were furious at the work of referee Sabrija Topalović. After the game, Velez Mostar fans also attacked the car in which 3 referees were traveling and they burned it.
— HooligansTV (@HooligansTV_eu)

Местните управляващи оповестяват, че причинителите са избягали.

Очаква се в околните дни да бъде оповестено наказването на " Вележ ", както и да бъде присъдена служебна победа за " Борац ".

Двата отбора изостриха съперничеството си след разпада на Югославия. В Мостар живеят най-вече хървати и босненци, до момента в който Баня Лука е град с над 80% сръбско население.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР