Смоци плъзнаха по новата пловдивска улица „Цветан Лазаров”, сигнализира уплашена

...
Смоци плъзнаха по новата пловдивска улица „Цветан Лазаров”, сигнализира уплашена
Коментари Харесай

Пловдивчанка преживя кошмар, за няколко минути видя три змии на тротоара

Смоци плъзнаха по новата пловдивска улица „ Цветан Лазаров”, алармира уплашена жена, представена от " Трафик ". Само на разстояние от 20 метра тя се натъкнала на три влечуги, които умерено си пълзели по тротоара.

„ Паркът е цялостен с майки с деца, които всекидневно минават и през улицата. Такава панорама не е естествена и никога не е безвредна. Трябва да се подхващат незабавни мерки”, разяснява нашата читателка.

Това не е първият сходен сигнал в региона – единствено преди ден е видяна змия и в парк Лаута. Поредицата от превалявания и топлото време е удобен фактор за размножаването на влечугите.

Важно е да знаете, че змиите не атакуват, в случай че не бъдат предизвикани. Змиите атакуват, когато бъдат настъпани или когато им се отнеме опцията за оттегляне. Тогава те са принудени да се пазят. В противоположен случай те се плашат и бягат от хората.

Какво да вършиме, в случай че срещнете змия:

Първото и най-важното: Без суматоха! Трябва да запазите успокоение и да не се движите, по този начин ще й дадете късмет да избяга. Ако я видите да се препича на някой камък, би трябвало постепенно да продължите нататък. Змията нищо няма да вии направи. Просто не би трябвало да я закачате. Не забравяйте, че змията я е боязън от вас повече, в сравнение с вие се страхувате от нея.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР