Смотив, че за няколко месеца срещу Борислав Колев, единственият обвинен

...
Смотив, че за няколко месеца срещу Борислав Колев, единственият обвинен
Коментари Харесай

Обвиняемият за АМ Хемус настоява да излезе от ареста

Смотив, че за няколко месеца против Борислав Колев , единственият упрекнат за злоупотреби с пари за градежа на автомагистрала “Хемус”, прокуратурата не е работила интензивно , той изиска да излезе от ареста.

Днес Софийският градски съд заседава по молбата му.

Децата на Колев към този момент имат проблеми в учебно заведение и това е обвързвано с ареста на татко им, сподели бранителят му Христо Ботев. Според него, в случай че е на независимост, мъжът няма заплаха да се укрие.

Прокуратурата не показа пред съда нови доказателства за четирите месеца от началото на следствието.

Софийската градска прокуратура упрекна 42-годишния Борислав Колев за пране на пари при започване на декември предходната година. Според обвиняването той е взел участие в основаването на мрежа от компании, като набирал и стимулирал разнообразни лица да им станат фиктивни шефове. Именно по сметките на тези юридически лица били преведени част от парите, предопределени за ЛОТ-5 от автомагистрала "Хемус ".

Впоследствие Колев придружавал фиктивните шефове до банков клон, откъдето те теглили парични суми. Така, съгласно прокуратурата, с 52 тегления от юни 2020 година до септември предходната година мъжът получил над 53 милиона лв..

Не е ясно дали теглените пари са предопределени за градежа точно на скоростния път, съобщи отбраната и добави, че компаниите, от чиито сметки са взети средствата, работят и по други инфраструктурни планове.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР