Смолянският районен съд осъди на две години затвор при първоначален

...
Смолянският районен съд осъди на две години затвор при първоначален
Коментари Харесай

Ходжа Йълдъз ще врачува 2 години в … Сливенския

Смолянският областен съд осъди на две години затвор при първичен общ режим Елена Петрова от Сандански, известна с името Ходжа Йълдъз. 

39-годишната гадателка бе приета за отговорна, че е измамила жена от село Смилян като й е дала обещание, че ще излекува болния й брачен партньор. С претекст, че мъжът имал

направена черна магия, тя завлякла дамата с общо 15 860 лв..

Делото се проточи повече от година и половина и врачката по този начин и не беше открита, напомня “Марица ”. Тя е оповестена за общодържавно търсене. Срещу нея има издадена ограничаваща заповед да не напуща рамките на България, наложена е и мярка „ задържане под стража “.

Припомняме, че за излъганото семейство цялата история приключи трагично със гибелта на мъж от смолянското село Смилян при започване на 2019 година. Съпругът на дамата, която потърсила врачката, години наред имал проблеми със зъбите. След интервенция, положението му се влошило.

51-годишната му брачна половинка видяла по малкия екран реклама на врачката и обезверена се свързала с нея по телефона.

Първоначално надарената с висши сили й поискала 260 лв., против които пратила по пощата няколко хартии с текстове на арабски език, като дамата имала инструкции да изхвърли част от тях на кръстопът, а една да постави във вода. Мъжът не се излекувал и дамата отново позвънила. Ходжа Йълдъз поискала 3600 лева за катран от Турция, с която да се довършело лекуването.

При следващото позвъняване поискала 12 000 лева, с претекст, че „ магията била доста мощна и трябвало да отиде в Израел, с цел да го лекува със свещена вода “.

„ През цялото време твърдеше, че мъжът ми има мощна магия, не е за болница и тя щяла да го излекува. Аз имам вяра в вълшебства. Повярвах й, че ще го излекува “, сподели пред съда потърпевшата жена. Синът й също декларира пред магистратите, че тогава вярвал, че има опция татко му да се излекува от магия, и че тя е причина за болестта му. След гибелта му, обаче, към този момент вярвал повече на докторите. 

Ходжа Йълдъз е осъждана. За " лекуването " на мъжа от Смилян тя получи наказване да заплати 15 860 лв. на вдовицата му, както и 1000 лева разходи за бранител и държавна такса.  

Присъдата предстои на обжалване пред Окръжния съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР