Смолянчанин за поредна 17-та година раздава безплатен сладолед днес. И

...
Смолянчанин за поредна 17-та година раздава безплатен сладолед днес. И
Коментари Харесай

С разрешение за протест смолянчанин раздава домашен сладолед

Смолянчанин за поредна 17-та година раздава безвъзмезден сладолед през днешния ден. И за следващ път, с цел да застане в центъра на регионалния и да извърши благотворителната си самодейност, Минчо Хаджиев изиска позволение за митинг.
В годините със същата цел той е „ протестирал “ против правосъдната система и най-различни нередности, касаещи обществото.
Но забелязал, че хората се тормозят да идват за безплатния ми сладолед . Затова последните няколко митинга са „ За “ и този проблем изнемощял.
„ Не съм се и замислял този път защо да стачкувам. Просто си открих една остаряла бланка и я преписах с нова дата и година и тя беше " ЗА по-добро обучение ". Когато митингите бяха против неприятна правосъдна система, против неприятно ръководство по времето на Орешарски, част от хората се опасяваха да дойдат за сладолед, тъй като прочитаха по медиите против какво стачкувам. И заради тази причина започнах позитивни дела. Всички желаят по-добро обучение и идват за сладолед. Нямаше проблем и когато стачкувах против простите простаци, а нито един човек не се има за тъпанар “, изясни Хаджиев.
Преди три години митингът му беше за концепцията да се вкара опция при сигнал за акцидент да може да се пращат и фотоси на Спешна помощ и на Пожарната.
„ Давам обикновен образец. Преди две седмици имаше случай с притиснат човек. Дойде колата за спешна помощ и не можа да помогне на индивида. Докато дойдат от пожарната, той си умря. Словото е субективно, а една фотография може да каже доста повече . При пожар като пратиш една фотография, незабавно ще се види къде е най-силен огънят и там да се насочат напъните. Ако са два пожара и има фотоси, ще преценяват къде е по-приоритетно да пратят повече сили. Иначе всеки вика, че при него е най-страшно “, споделя той.

И изяснява за през днешния ден, че по някое време пристигнали от Агенцията по храните в опит да го изгонят.
„ Опитаха се да ме изгонят, само че не можаха. Отидоха да търсят подпомагане от полицията. Там се забавиха прекалено много, очевидно тъй като имам позволение за митинг и по-късно си потеглиха. В 17 часа отново съм на центъра. Не за първи път се пробват да ме изгонят, само че полицията постоянно им отхвърля подпомагане, тъй като ми нарушават конституционно право. БАБХ следи за законови нарушавания, а моето е конституционно право. Аз подарявам сладолед безплатно и безкористно, за какво да ме преследват!? “, недоумява родопчанинът.
Според него по същата причина би трябвало да стопират всеки курбан.
„ Аз нито промотирам нещо, нито продавам. Правя си един персонален курбан. Дали ще викна 200 души у нас, с цел да им дам сладолед, или на центъра, в случай че съм с позволение за митинг нищо не могат да ми създадат “, безапелационен е той.
Сладоледът му е домашно подготвен – школадов, с мляко, какао, захар и яйца от локален производител .
„ Той е минал цялостна термична обработка при 103 градуса С и след това замразен и съхраняван при -22С. Тъй като не мога просто да застана ей по този начин на остарелия център и да разпределям безвъзмезден сладолед, формата, която съм възприел, е да желая от кмета на Смолян позволение за митинг “, сочи обявлението му от през вчерашния ден. Следобедното разпределяне ще е от 17 до 19 часа.
Минчо Хаджиев дълги години работи като синоптик към Национален институт по метеорология и хидрология на Българска академия на науките, а от наскоро е към този момент миньор.
Предния път той провежда две акции - първата за Деня на детето, а втората – за двете смени на рудник „ Върба – Батанци “ към „ Горубсо Мадан “. От година на година искащите да опитат домашно приготвения сладолед стават от ден на ден.
Хаджиев за следващ път споделя почти по какъв начин подготвя сладоледа, само че точната рецепта пази в загадка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР