Смолян. Заключителна пресконференция по проект Ремонт и рехабилитация на улици,

...
Смолян. Заключителна пресконференция по проект Ремонт и рехабилитация на улици,
Коментари Харесай

Заключителна пресконференция по проекта за подобряване на градската среда се проведе в Смолян

Смолян. Заключителна конференция по план „ Ремонт и рехабилитация на улици, тротоари, надлези, пешеходни алеи и детски площадки за възстановяване на градска среда на гр. Смолян “ се организира в община Смолян, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . Временно изпълняващият длъжността кмет на Смолян инж. Мариана Цекова съобщи, че общата цел на плана е повишение на качеството на живот, обществено включване и възстановяване на екологичната среда посредством благоустрояване на градската среда в Смолян. „ Специфичните цели на осъществявания план са обезпечаване на удобна физическа среда за жителите с положително екологично и естетическо качество, обезпечаване на условия за по-добра подвижност и по-добри транспортни връзки, обезпечаване на налична градска среда, повишавана на сигурността и сигурността на градската среда “, разясни инж. Цекова.
Тя означи, че в осъществявания план са включени общо 10 обекта: реорганизация на улиците „ Спортна “, „ Беклиица “, „ Евридика “, „ Зорница “, рехабилитация на надлезите на бул. „ България “ – този коъм регионалната болница, от постройката на община Смолян към хотел „ Смолян “, надлеза на ул. „ Дичо Петров “ до Родопски трагичен спектакъл и рехабилитация на надлеза на ул. „ Арх. Петър Петров “ зад общината, създаване на пешеходна връзка сред улиците „ Снежанка “ и „ Добруджа “, както и създаване и възобновяване на детската площадка над автогарата, на ул. „ Константин Иречек “. Инж. Цекова изясни, че са осъществени реорганизация и рехабилитацията на улиците, сменени са цели сектори без носимоспособност, изгребана е с фреза и отстранена съществуваща асфалтова настилка, отстранени са съществуващи бордюри и са сложени нови. Оптимизиран е броят на оттоците и дъждоприемните шахти, сменени са съществуващите улични оттоци и са направени нови канални връзки на съществуващите канализации, сменени са стълбове за улично осветяване и осветителни тела, добави инж. Цекова.
„ Общата стойност на десетте обекта по бюджет беше 4 130 179,30 лева, по стойност на контракта 4 082 289,91 лева, общо платени суми са 3 249 153 лева Надяваме се със средствата, които успяхме да акумулираме и спестим да финансираме спомагателният обект, който е в развой на разглеждане. Ще желаеме средствата да бъдат трансферирани към него. Обсъждаме няколко обекта и ще се реши за кой от всички ще стигнат средствата и какви интервенции ще създадем, които да са най-целесъобразни. Надяваме се обектът да е бул. България “, означи инж. Цекова.
Тя акцентира, че има доста случаи на вандализъм по новите обекти, като запалване на кошове, премахване на растения и чупене на общинско имуществи. „ Благодарение на видеонаблюдението, което бе построено по всички европейски планове, намерихме много огромна част от вандалите, които унищожават общинската благосъстоятелност. Непрекъснато имаме връзка с полицията, изпращаме им видеозаписи и те намират причинителите на съответните действия. Жалко е, че всички живеещи в общината споделят, че това са единствено младежи, само че има и хора на междинна възраст, които също правят такива неща “, сподели още инж. Цекова.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР