Смолян за поредна година ще бъде домакин на регионално ученическо състезание

Смолян за поредна година ще бъде домакин на регионално ученическо състезание ...

В Лъвски скок ще участват осем смолянски училища  .

Смолян за поредна година ще бъде домакин на регионално ученическо състезание „Лъвски скок”. То ще се проведе идния вторник, на 19 февруари, в Спортна зала „Величко Чолаков“ от 10,30 часа, съобщи Мария Семерджиева – началник на Регионалното управление на образованието.
Надпреварата е в чест на патронния празник на Природо-математическата гимназия „Васил Левски“ в Смолян и по повод 146 години от гибелта на Апостола. В нея, освен от гимназията, участие ще вземат ученици от цялата област, патрон на чието училище е Левски - от селата Чавдар и Змеица (Доспатско), Ерма река и Златоград, град Девин, с. Боровина (Маданско), с. Средец (Неделинско) и ученическо общежитие „Васил Левски“.
Три са дисциплините, в които учениците ще се състезават – „Лъвски скок“, „Щафета с преодоляване на препятствия и „Совалково бягане“.
Надпреварата се организира от Общобългарски комитет ”Васил Левски”, община Смолян, Регионално управление на образованието-Смолян и ППМГ „Васил Левски“ под егидата на кмета Николай Мелемов.

Източник: actualno.com