Смолян. За поредна година РИОСВ – Смолян предадe събраните от

...
Смолян. За поредна година РИОСВ – Смолян предадe събраните от
Коментари Харесай

РИОСВ – Смолян предадe над 2 тона пластмасови капачки за благотворителна кауза

Смолян. За поредна година Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян предадe събраните от жителите на региона пластмасови капачки на националната акция „ Капачки за бъдеще “. Това оповестиха от Регионална ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) – Смолян . Събраното количество от 2230 кг капачки беше превозено със съдействието на компания „ Ростер “ ООД, град Смолян, които за следващ път са сътрудници на екоинспекцията в начинания насърчаващи разделното събиране на боклуци.

От началото на 2018 година, когато екоинспекцията започва първата си самодейност ориентирана към понижаване на замърсяванията от пластмасови боклуци в името на благотворителна идея, събраните в Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян количества капачки нарастват неведнъж.

След триумфа на националната акция, в границите на която на най-нуждаещите се лечебни заведения в страната беше обезпечена инсталация, нужна за оцеляването на недоносени бебета, през 2021 година националната акция „ Капачки за бъдеще “ има нова цел –закупуване на детска деонатална кола за спешна помощ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР