Смолян. За първите шест месеца на годината в област Смолян

...
Смолян. За първите шест месеца на годината в област Смолян
Коментари Харесай

Ст. комисар Николай Димов: 62,2 % е разкриваемостта на престъпленията в област Смолян през първите шест месеца на годината

Смолян. За първите шест месеца на годината в област Смолян са регистрирани 320 престъпни закононарушения, против 118 за същия интервал на предходната година, а разкриваемостта е 62,2 %, против 43,5 % за страната. Това съобщи на брифинг във връзка 60-годишнината от основаването на ОДМВР – Смолян и подуване на активността на дирекцията за полугодието ст. комисар Николай Димов – шеф на ОДМВР – Смолян, в наличието на шефовете на районните ръководства от региона, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . По думите му, данните за следващ път сочат най-ниската престъпна интензивност в страната и релативно най-високата разкриваемост. Това е една присъща наклонност за структурата и динамичността на закононарушенията в региона от няколко години насам, напомни ст. комисар Димов.
„ Престъпленията срещу личността за първите шест месеца на годината в област Смолян за 31, като най-значимото от тях е убийството на някогашен пандизчия в Смолян, което бе разкрито единствено за два дни. Към този тип закононарушения са и телесните повреди, закононарушенията срещу половата цялост. Регистрираните закононарушенията срещу собствеността от началото на годината са 103, против 102 за м. г, което демонстрира резистентност. Най-голям е делът на кражбите, които са 72. Най-съществено значение в структурата на престъпността в региона заемат общоопасните закононарушения, които са 128, против 158 за м. година В тях се включват закононарушенията по превоза и опиатите “, разясни ст. комисар Димов. От тях максимален дял заемат закононарушенията по превоза, които са 80 и касаят ръководство на МПС под влияние на алкохол, на опиати, ръководство от неправоспособни водачи, ПТП с ранени и убити, ръководство на МПС без регистрационни табели или с непознати такива. Директорът на ОДМВР – Смолян уточни, че 47 са случаите на ръководство за МПС след приложимост на алкохол над 1,2 промила, а 25 са на ръководство след приложимост на наркотични вещество. Престъпленията свързани с опиати от началото на годината са 39 и по този индикатор също има резистентност. Две от тях са за разпространяване, две са за засяване и развъждане на растения, а другите са за държане на наркотични субстанции, сподели още ст. комисар Димов.

Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР