Смолян. За 164-ти път бе открита новата учебна година в

...
Смолян. За 164-ти път бе открита новата учебна година в
Коментари Харесай

За 164-ти път бе открита новата учебна година в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Смолян

Смолян. За 164-ти път бе открита новата образователна година в СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ в Смолян, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . На празника участваха зам.-кметът на Смолян Венера Аръчкова, Лидия Парпулева – старши специалист за образование в начален стадий към Регионално ръководство на образуванието – Смолян, шефът на ОДМВР – Смолян ст. комисар Николай Димов, доста възпитаници, учители, родители и посетители. Празникът стартира с повдигане на националния трикольор под звуците на химна на Република България и с показване знамето на учебното заведение.
Пред всички присъстващи шефът на учебното заведение Росица Шехова съобщи, че първият образователен ден е като народен празник за всички възпитаници, учители, родители, баби и дядовци. „ Първият образователен ден е денят, в който се сплотяваме в общности – класове, учебни заведения, нация. Готови сме да продължим напред, а очевидно в този ден най-развълнувани и почитани са първокласниците. Те тази година са 3 паралелки, общо 55 деца “, уточни Шехова. Тя се обърна особено към първокласниците и означи, че през днешния ден те стават част от огромно семейство на СУ „ Св. св. Кирил и Методий “. „ Бъдете здрави, любознателни и упорити и ще съумеете като всички зрели и постоянни хора. Нашето доста остаряло учебно заведение е младо поради вас – първокласниците и младежите на града, които срещат тук науката, приятелите, любовта, осъществят себе си. Поколение след потомство децата и младежите на Смолян израстват обгрижвани от педагози в нашето родно учебно заведение “, добави Шехова. Тя акцентира, че са горди с устойчивите резултати на учениците, реализирани на държавни зрелостни изпити, национални външни оценения, олимпиади и надпревари. Екипът на учебното заведение сполучливо осъществя просветителни планове, а за образователната 2018-2019 година, резултатите на възпитаниците им, го подредиха на челните места, по филантропични науки обичайно учебното заведение е първо в региона. „ Успешно осъществяваме голям брой планове, три форми на образование, подобряваме просветителните услуги за възпитаници със специфични просветителни потребности, организираме целодневно образование за възпитаници от първи до седми клас, работим по всички национални стратегии и планове по програмата „ Еразъм “, както и по оперативни планове на страната ни. Това уголемява неведнъж опциите за реализация на нашите възпитаници. Мисията на нашето учебно заведение е да се научим да учим. Това не е просто слогън, това е логиката на живота. На тази логичност са подвластни всички наши възпитаници, учители и родители. Стремежът ни е да се утвърждава компетентностен метод, да се утвърждават форми на образование, които да развиват функционалната просветеност на нашите възпитаници. Ние се стараем да бъдем в крайник с новото време и ще дадем пълноценна просветителна услуга на всички ученици “, сподели още Росица Шехова.
Зам.-кметът на Смолян Венера Аръчкова поздрави възпитаници, учители и родители от свое име и името на кмета Николай Мелемов. „ По традиция този ден е празничен. Вълнуващо събитие, съчетаващо в едно ентусиазма на младостта и силата на мъдростта. С него е обвързван стремежът на българина към култура и просвета, към духовността, която ни съхранява като народ и страна. Динамичното време, в което живеем, изисква образовани и съобразителни младежи. Основите на европейското настояще и бъдеще на нашата страна се градят в българското учебно заведение, за което са нужни напъните и персоналният принос на всеки педагогичен експерт, възпитаник и родител. Няма подозрение, че учителите, техните ученици и родителската общественост в Община Смолян ще отговорят почтено на актуалните провокации. За да има съвременна и просперираща България! “, сподели още в словото си Венера Аръчкова.
Лидия Парпулева от РУО – Смолян също пожела на учениците здрави и всеки ден в учебно заведение да бъде ден за благополучие и познание. На учителите пожела здраве, професионални триумфи, персонална задоволеност и доста щастливи мигове с учениците.
След отправените поздрави и късата стратегия от учениците, първокласниците, последвани от по-големите възпитаници прекрачиха прага на учебното заведение и чуха първия учебно заведение звънец.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР