Смолян. В началото на новата 2019/2020 учебна година Регионален исторически

...
Смолян. В началото на новата 2019/2020 учебна година Регионален исторически
Коментари Харесай

Образователна игра „Древен съм, интересен съм, намерѝ ме…“ започва в Регионален исторически музей „Стою Шишков“ – Смолян

Смолян. В началото на новата 2019/2020 образователна година Регионален исторически музей „ Стою Шишков “ – Смолян стартира музейната просветителна игра „ Древен съм, забавен съм, намерѝ ме… “. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Смолян .Тинка Белегова, организатор в музея. „ Инициативата има за цел да добави и обогати познанията на децата от град Смолян, а и гостуващи в него, за традициите, бита и културата на родопчани. Под формата на развлечение участниците ще имат опция да опознаят музейните зали и да се допрян до достоверни експонати, даващи сведения за другите столетия и култури. Образователната игра ще се организира в експозиционните зали на музея, измежду музейните експонати, в границите на отвореното за останалите гости музейно пространство – т.е. децата ще влизат в допир с другата аудитория на институцията “, изясни Белегова. Тя посочи, че играта е предопределена за деца от 5 до 12 години и съгласно разпоредбите за провеждането ѝ – всички ще вземат участие самостоятелно. Допуска се дребните, които не могат още да четат и пишат, да бъдат подкрепени от възрастен компаньон. „ В началото на играта всеки участник ще получи лист с малко изложение на определен от музейните експерти античен експонат, изложен в непрекъснатата експозиция „ Културно-историческото благосъстояние на Родопите от древността до наши дни “, без да се показва неговото име. Задачата на участника е да открие този експонат и да напише името му на листа. Освен това той би трябвало да напише своето име, възраст, местоживеене и телефон за противоположна връзка. Накрая листът с информация се сгъва и се пуска в специфична кутия “, уточни Белегова.
За присъединяване си в играта всяко дете ще получи рекламен сувенир от РИМ „ Стою Шишков “ – Смолян. Играта с един експонат за разкриване ще се организира в продължение на един месец, през което време кутията няма да се отваря. Отговорите на децата ще се ревизират в края на месеца и от всички правилни отговори ще се тегли чоп за приемане на огромните награди. Победителите ще бъдат уведомявани на посочените телефони за връзка с тях, както и оповестени на интернет и фейсбук страниците на музея. Всеки идващ месец експонатът за намиране ще се трансформира.
Белегова прикани всички дребни другари на музея да се включат в играта с благопожелание да се забавляват, опознавайки полезностите в непрекъснатата експозиция и несъмнено – да завоюват плануваните от управлението награди.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР