Смолян. В Изложбена зала Петър Стайков“ на Клуба на дейците

...
Смолян. В Изложбена зала Петър Стайков“ на Клуба на дейците
Коментари Харесай

Смолян: Семейство Сарандалиеви представи фотоизложба за 100-годишнината на туристическо движение в региона, творците бяха поздравени от името на кмета Николай Мелемов

Смолян. В Изложбена зала „ Петър Стайков “ на Клуба на дейците на културата (КДК) в Смолян бе открита фотоизложба във връзка 100-годишнината от основаването на проведеното туристическо придвижване в Смолянско. Автори на 30-те фотоса в сбирката са Анета, Кирил и Сашо Сарандалиеви, а неин уредник е Туристическо сдружение (ТД) „ Карлък “, което наскоро означи вековния празник. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . Талантливите фотографи показват емблематични места, скални явления и естествени забележителности, част от които са и в 100-те национални туристически обекти. „ Идеите за тази галерия идват във връзка 100 –годишнината на Търговско дружество „ Карлък ”.С тази галерия сме посочили дребна парченце от хубостта на Родопите и България. Без да се демонстрира в фотоси нашата планина няма по какъв начин да се развива и разпространява туризма ”, уточни при откриването известния фотограф Сашо Сарандалиев. Той сподели, че посвещава тази галерия на починалия му татко Лазар Сарандалиев, който е един от първите посетил 100-те национални туристически обекта и интензивно се е занимавал с туристическа активност. Сарандалиев благодари и на уредниците на експозицията Търговско дружество „ Карлък ” и КДК.
Талантливите създатели на изложбата бяха поздравени от зам.-областния шеф Адриан Петров и ръководителя на Общинския съвет инж.Димитър Кръстанов, който е и ръководител на Търговско дружество „ Карлък ”.
От името на кмета Николай Мелемов беше прочетен приветствен адрес. В него се споделя: „ Хубаво е когато креативните персони на Смолян съумяват да осъществят концепциите си. Вие продължавате положителните обичаи на фотографската колегия в нашия град - да представяте на публиката забавни и вълнуващи фотоси на заобикалящия ни свят и многоликия живот. По този метод разпространявате и хубостта на Родопа планина. Желая на цялото семейство да сте живи и здрави, прелестно въодушевление и отворена душа за всичко хубаво към нас. ”.
Изложбата ще остане на вниманието на смолянчани и на всички запалени туристи до края на м. ноември т. г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР