Смолян. Увеличен е туристическият интерес към Смолян и региона това

...
Смолян. Увеличен е туристическият интерес към Смолян и региона това
Коментари Харесай

Марин Захариев, зам.-кмет на Смолян: Увеличен е туристическият интерес към града и региона, Общината работи активно за привличане на все повече туристи

Смолян. Увеличен е туристическият интерес към Смолян и района това лято, Общината работи интензивно за привличането на от ден на ден туристи. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Смолян Марин Захариев – зам.-кмет на Община Смолян. По думите му огромен брой и младежи от прилежащи градове и села идват в Смолян и употребяват спортните бази, а настрана от това и туристи идват от вътрешността на страната и избират да прекарат отпуските си в планината, наслаждавайки се на красивата природа и туристическите атракции в региона.
„ В тази връзка Община Смолян обръща внимание на дейностите, които са свързани със спорт, забавление и туризъм, с цел да бъде Смолян по-атрактивен и да притегля повече туристи “, сподели Захариев. Зам.-кметът изясни, че екопътеките, които водят до естествените забележителности и туристическите обекти, са в положително положение, добра е маркировка по маршрутите, сложени са и предупредителни табели, само че за жалост някои от туристите не се преценяват с тях и се стига до неприятни произшествия, като скорошния случай с потърпевш на Каньона на водопадите екскурзиант, паднал в реката, поради селфи.
Най-предпочитаните и посещаваните в региона естествени забележителности са Каньонът на водопадите, пещера „ Ухловица “, водната пещера „ Голубовица “ и другите пещери, ситуирани по Арденското корито, екопътеката Невястата и Алпийският тролей, новият естествен парк Амзово, крепостите Калето край Смолян и Кошница, Момчиловата цитадела. Захариев сподели също, че от Общината имат желание на Момчилова цитадела да бъде сложено в допълнение осветяване, само че това по всяка възможност ще стане идната пролет, поради напредването лятото.
Даниела БОЙКОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР