Смолян. Успешно приключи инициативата на Община Смолян с мото Да

...
Смолян. Успешно приключи инициативата на Община Смолян с мото Да
Коментари Харесай

Смолян: Успешно приключи инициативата „Да покажем красотите на община Смолян”, кадрите ще бъдат подредени в изложба, а най-добрите ще красят календара на Общината за 2019 г.

Смолян. Успешно завърши самодейността на Община Смолян с мото „ Да покажем хубостите на община Смолян в календар ”. Тя започва през месец февруари т. година по концепция на кмета Николай Мелемов и продължи до 5 октомври. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . В самодейността участваха 44 създатели, а изпратените от тях фотоси са 165.
Жури с ръководител зам.-кметът Венера Аръчкова и членове Сашо Сарандалиев - фотограф, Борис Кисьов - художник, Георги Кисьов и Сийка Табакова, чиновници в община Смолян, селектира фотосите за изложбата, както и тези които ще бъдат употребявани за отпечатването на календара на Общината за 2019 година Журито беше извънредно затруднено при избора на фотосите.
70 от фотосите ще бъдат подредени в галерия, която ще бъде открита на 19 октомври, петък, от 17,30 часа в постройката на Община Смолян.
На събитието ще бъдат показани и определените снимки за календара на 2019 година
Всяка фотография ще съдържа името на нейния създател, това се отнася и за календара на Община Смолян. Всички участници, изпратили свои снимки за самодейността, са поканени на събитието. Те ще получат грамота за присъединяване, а специфични награди ще има и за създателите, чиито фрагменти ще се употребяват за календара на Общината за 2019 година
Инициативата се радваше на огромен интерес, имаше фотоси на създатели, които не са от Смолян, само че са били тук и са запечатали това, което ги е впечатлило. Фотосите съдържат детайли от градския пейзаж, естествените дадености, разкриващи неповторимата атмосфера и природа на района през четирите годишни сезона.
Целта на самодейността бе да се концентрира вниманието към хубостта, която ни заобикаля. Идеята бе да се покажат локалните естествени дадености, архитектура, биоразнообразие и забележителности, както и да бъдат събрани и съхранени в годишния календар за 2019 година В акцията можеше да взе участие всеки, който демонстрира интерес към самодейността. Условието бе да се изпращат най-много до четири авторски фотоси.
Фотосите се качваха на фейсбук страницата на самодейността „ Да покажем хубостите на община Смолян в календар “, както и в персоналния профил на кмета Мелемов във фейсбук.
Фотографиите стават благосъстоятелност на Община Смолян с права за печатане, издание и образуване на изложения.
Кметът Николай Мелемов благодари на всички, които участваха в самодейността и демонстрираха хубостите на Смолян и района през техния обектив. " Каним и всички смолянчани да посетят изложбата. Събитието е включено в Програмата отдадена на 106 години от Освобождението на Родопите и Празника на Община Смолян ", добави Мелемов.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР