Смолян. Успешно приключи и второто издание на инициативата Календар на

...
Смолян. Успешно приключи и второто издание на инициативата Календар на
Коментари Харесай

Успешно приключи второто издание на инициативата „Календар на община Смолян- 2020 г.“

Смолян. Успешно завърши и второто издание на самодейността „ Календар на община Смолян- 2020 година “, което започва през месец февруари т.г. и продължи до 4 октомври. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . В самодейността участваха 51 създателя, а изпратените от тях фотоси са 228. Най-малкият ни участник е на 12 години, а най-възрастният на 68 година За съпоставяне в първото издание участниците бяха 44, а изпратените фотоси - 165.
Община Смолян благодари на всички, които за втора поредна година поддържаха самодейността. Благодарение на техните фотоси хубостта на Родопите беше забелязана и споделена от хиляди хора.
Кадрите, събрали най-вече лайкове и с положително качество, ще бъдат подредени в галерия за празника на град Смолян на 21 октомври 2019 година 12 от тях ще бъдат оценени и класирани от комисия, включваща и професионални фотографи. Журито в понеделник, 7 октомври, ще селектира фотосите за изложбата, както и тези, които ще бъдат употребявани за отпечатването на календара на Общината за 2020 година Всяка фотография ще съдържа името на нейния създател и обекта на фрагмента. Награждаването на участниците с грамота и предметни награди ще се състои в границите на тържествата за празника на града.
Резултатите и класирането ще бъдат оповестени на 10 октомври 2019 година на страницата на събитието и уеб страницата на Община Смолян. Фотографиите, взели участие в състезанието, стават благосъстоятелност на Община Смолян с права за печатане, издание и образуване на изложения.
Целта на самодейността е да се концентрира вниманието към хубостта, която ни заобикаля. Идеята е да се покажат локалните естествени дадености, архитектура, биоразнообразие и забележителности, да се съберат и запазят в годишния календар за 2020 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР