Смолян. Участниците в XVI гайдарско в надсвирване в село Гела

...
Смолян. Участниците в XVI гайдарско в надсвирване в село Гела
Коментари Харесай

Смолен: В три възрастови групи ще бъдат разпределени участниците в XVI гайдарско надсвирване в село Гела

Смолян. Участниците в XVI гайдарско в надсвирване в село Гела ще бъдат разпределени в три възрастови групи, оповестиха от пресцентъра на Община Смолян. В първата група ще са гайдарите до 14 годишна възраст, във втора от 15 до 18 години, а в третата ще са всички над 19 години. Първа група ще извършват две гайдарски мелодии по желание до 6 минути, Втора та група ще би трябвало да се показа с по две гайдарски мелодии – бърза и мудна до 8 минути. Участниците в третата група ще би трябвало извършват гайдарски мелодии до 10 минути, в които да има мудни и бързи мелодии подредени в сюита, като в бързите би трябвало да има и неравноделни размери.
Журито прави оценка участниците по десетобална система по следните критерии: жанр, чисто интониране, режисура, костюм, сценичност, орнаментика, механически умения.
На спечелилите ще бъдат дадени награди, за първите три места, както и поощрителни награди за всяка възрастова група. Най-малките участници от първа група ще получат предметни награди, а тези от втора и трета – парични награди. Надсвирването се организира в един тур. Във 2-ра и 3-та група по решение на журито, участниците могат да имат и 2-ри тур, в който те ще импровизират по заложена тематика от комисията.
Може да се взе участие и с джура гайда, само че участниците ще получат единствено грамота за присъединяване.
Гайдарското надсвирване ще се състои на 4 и 5 август в село Гела, а записването на участниците ще става в деня на състезанието на място.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР