Смолян. Църквата Св. вмчк Георги Победоносец в Смолян чества тържествено

...
Смолян. Църквата Св. вмчк Георги Победоносец в Смолян чества тържествено
Коментари Харесай

Смолян: Църквата „Св. вмчк Георги Победоносец” в града чества тържествено за 161-ви път храмовия си празник

Смолян. Църквата „ Св. вмчк Георги Победоносец ” в Смолян празнува тържествено за 161-ви път храмовия си празник. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . Света Литургия отслужиха иконом Запрян Шиков и ръководителят на храма духовник Георги Атанасов. На Богослужението звучаха църковни песнопения, изпълнени от Църковния хор към храма с диригент презвитера Юлияна Атанасова. След като приключи св. Литургия бе отслужен водосвет за здраве и благополучие. Енорийският духовник благослови празничната софра, от която вкусиха стотици миряни.
Отец Георги, който носи името на светията - вълшебник и победоносец, одобри поздравления от Църковния хор и Неделното учебно заведение към храма, както и от доста миряни. Той и брачната половинка му, презвитера Юлияна Атанасова, над 25 години служат в църквата, просвещават в православието, споделят насладите и скърбите на поверената им енория.
Миряните си наляха и вода от аязмото. Преди години светената вода спряла да тече, само че на Гергьовден през 1995 година потекла още веднъж, което е удостоверение за чудото на молителя ни пред Бога и Негов покровител св. Георги.
На храмовия празник участва и кметът Николай Мелемов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР