Смолян. Точно преди 23 години бях тук за последно през

...
Смолян. Точно преди 23 години бях тук за последно през
Коментари Харесай

Димитър Михайлов: Отличието „Почетен гражданин на Смолян“, с което бях удостоен, показва, че животът ми не е минал напразно

Смолян. Точно преди 23 години бях тук за последно през октомври месец в края на мандата си като кмет, а в този момент съм тук, с цел да получа тази висока премия, което демонстрира, че живота ми не е минал на вятъра. С тези думи свещеникът Димитър Михайлов се обърна към общинските съветници, кмета на Смолян и всички присъстващи в Сесийната зала по време на връчването на оценката „ Почетен жител на Смолян “, което ме бе връчено от кмета Николай Мелемов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . Развълнуван и със сълзи на очи, той уточни, че е късметлия, защото в случай че човек има 1% заложба и гений и 1% умеене да може да се оправи в живота със своите знания, е задоволително, когато той е късметлия и оптимист. „ Смятам се за подобен. Повечето ми дни за 70-годишния ми житейски път минаха в наслада, а това самопризнание е още един мотив за наслада “, означи духовник Михайлов.
Той изрече своята признателност на кмета на Смолян, на общинските съветници и ръководителя на Общинския съвет. „ Искам да благодаря и на тези 43-ма кметове на кметства, с които работих по време на моя мандат от 1991 до 1995 година, на тогавашните общински съветници, на общинска администрация, тъй като бяха лоялни. Аз може да съм почетен жител, само че всички кметове и общински съветници сте доблестни жители на Смолян, тъй като работите за града и за хората. Особено прави ми удоволствие, че мога да поздравя моите другари от ученическите години, випуск 66 от Райковската гимназия, които са пристигнали тук да ме уважат. Благодарен съм на всички вас за наличието, на фамилията ми, на починалите ми родители за възпитанието, препоръките, упътванията, които са ми давали в живота. На всички искам триумф! “, сподели още в обръщението си почетния жител на Смолян Димитър Михайлов.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР