Смолян. Стотици жители на Смолян отдадоха почит пред подвига на

...
Смолян. Стотици жители на Смолян отдадоха почит пред подвига на
Коментари Харесай

Смолян: Стотици жители на града отдадоха почит пред подвига на героите от 21-ви пехотен Средногорски полк на паметника на Родопската Шипка

Смолян. Стотици поданици на Смолян отдадоха респект пред подвига на героите от именития 21-ви пехотен Средногорски полк на паметника-костница на Родопската Шипка, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . На събитието участваха депутатите от област Смолян доктор Даниела Дариткова, Дора Янкова, доктор Красимир Събев, регионалният шеф на Смолян Недялко Славов, със своите заместници Андриян Петров и Владимир Гърбелов, кметът на Смолян Николай Мелемов, представители на институции от Смолян, доста възпитаници от разнообразни учебни заведения в града и жители.
Почетния часовой в чест на 106-та годишнина от Освобождението на Родопите бе даден от военнослужещи от 101-ви Алпийски полк и признат от командира на военното формирование полк. Димитър Кацаров.
Пред формалните лица и жителите шефът на Държавен списък – Смолян Зоя Начева напомни събитията в тези паметни дни преди 106 години, довели до по този начин жадуваната независимост на Родопите и подвига на 21-ви пехотен Средногорски полк, с пълководец полковник Владимир Серафимов.
На връх Средногорец пред събралото се голям брой архимандрит Висарион, в съслежие със свещеници от Смолян отслужи панихида за починалите в боевете за освобождението на Родопите през 1912 година
Честването продължи с поднасяне на венци и цвета пред паметника-костница на именития за родопчани връх. Венци бяха поднесени от ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, депутатите от област Смолян, политическите партии, общините в региона, институции, учебни заведения и доста жители. Тържественото отбелязване на празника завърши с химна на Република България.
Нели ГЕРГЬОВСКА

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР