Смолян. Среща с работещите в библиотеката, галерията и музея проведе

...
Смолян. Среща с работещите в библиотеката, галерията и музея проведе
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Николай Мелемов, кандидат за кмет на Смолян от ГЕРБ: Искам да направим културния комплекс в града по-топъл и достъпен

Смолян. Среща с работещите в библиотеката, галерията и музея организира претендентът за кмет на ГЕРБ в Смолян Николай Мелемов. Заедно с него бяха претендентите за общински съветници Марин Захариев, Андриян Петров, Цветанка Илиева и Димитър Николов. Това оповестиха от пресцентъра на партията .
„ Всяко нещо, което обещаваме, в действителност го създадем. За постройките, в които работите, ще се погрижим за покривите и отоплението. Чрез Министерството на енергетиката ще осигурим енергийната успеваемост, тъй като това не е разкош “, съобщи Мелемов. По думите му общината и културните институции би трябвало да обединят напъните си, с цел да предложат общ рекламен артикул.
„ Туризмът в действителност се развива добре, само че има потребност посетителите да идват тук по-лесно. Като дойдат и останат удовлетворени, те сами ще популяризират обектите ни. Поставяме си за цел дружно да създадем културния комплекс по-достъпен “, сподели претендентът за кмет с два мандата до момента. Той изясни, че съвсем половината от листата на ГЕРБ за общински съветници е гражданска квота. „ Никой от проблемите тук не може да го назовем партиен. Всички са житейски. Смятам, че в бъдеще все по-малко на локални избори ще се приказва за партии, а за персони. Тук се познаваме и субективният фактор е изключително значим. Много е значима връзката сред нашите съграждани, общинският съвет и общината. Основната ни задача е да бъдем налични, да решаваме всекидневно проблеми, а дружно можем да измислим повече разновидности за решение на даден проблем “, акцентира Мелемов. Той изиска още веднъж доверието на работещите в културния комплекс за идващ мандат на ГЕРБ.
Водачът в листата на ГЕРБ Марин Захариев заяви, че считат да облагородят пространството сред каскадите и културния комплекс с панорамна площадка, беседки, ново осветяване. „ Идеята е да го създадем по-привлекателен център с атракции. Направихме надлезите. Има опция по Норвежката стратегия да аплайваме за енергийна успеваемост на трите здания. За тях има планова подготвеност, тъй като библиотеката и галерията са готови като аварийни планове по Оперативна програма „ Региони в напредък “, а музея – за трансгранично съдействие България – Гърция, където не беше утвърден. За планетариума предвиждаме съоръжение, което ще е най-модерното на Балканския полуостров. Освен оптични телескопи, ще има и цифрови резултати с опция за наслагване на оптични облици и цифрови детайли “, уточни Захариев. Той изясни, че желанието за каскадата е да я развият с в допълнение осветяване и резултати, а дружно с пространството над нея да се оформи като отбор.
Според Андриян Петров – 17-ти в листата на ГЕРБ, в областта на културата са реализирани доста триумфи, а най-ценното е спокойствието в нея. „ А на създателя му е нужно успокоение и независимост, с цел да се вглъби в главната си активност – да подреди експозицията, да откри нова литературна творба за библиотеката, да нарисува картина, да изиграе ролята си. Но ние имаме неповторимия късмет да притежаваме прелестни здания, които са строени единствено и само да бъдат храмове на изкуството - библиотеката, галерията, музея, театъра. Те дават голям капацитет за развиване. С наслада мога да кажа, че в тях работят прелестни хора, които са известни освен в града, само че и в страната. Те са и хората, които пазят съкровищницата на този град и тази община “, сподели Петров. По думите му общината е тази, която би трябвало да сътвори изискванията, всичко друго е в ръцете на културните деятели.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР