Смолян. С тържествен концерт ОУ Св. св. Кирил и Методий

...
Смолян. С тържествен концерт ОУ Св. св. Кирил и Методий
Коментари Харесай

Смолян: С тържествен концерт ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в село Смилян отбеляза 100 години от създаването си

Смолян. С церемониален концерт ОУ „ Св. св. Кирил и Методий ” в село Смилян означи 100 години от основаването си. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . Събитието е празник за селото и се организира под патронажа на кмета на Община Смолян Николай Мелемов в деня на светите братя Кирил и Методий.
„ За мен е чест и привилегия да поднеса моите поздрави по случай 100-годишнината от основаването на учебното заведение. На първо място би трябвало да отдадем респект на хората, които са го основали. На хората, сложили началото на просветното дело преди 100 години тук в Смилян. Всички ние сме длъжни да поставим старания, с цел да могат децата да учат и порастват в една добра среда, с цел да бъдат усмихнати и щастливи. Затова желая да благодаря на хората преподавали и които в този момент преподават в учебното заведение за апостолската работа, която правят, тъй като децата са нашето бъдеще. Желая Ви здраве и триумф, да прославяте учебното заведение, село Смилян и община Смолян ”, сподели в приветствието си във връзка празника кметът Николай Мелемов.
Секретарят Момчил Николов прочете решение на Общинския съвет, с което по предложение на Мелемов, ОУ „ Св. св. Кирил и Методий ” се награждава с парична премия от 1000 лева във връзка юбилея.
Директорът Лиляна Балийска поздрави всички посетители, които участват на тържеството. Тя уточни, че учебното заведение се е трансформирало в значима просветителна институция и напомни историята му през годините, както и хората съдействали за неговото развиване. Балийска благодари на управлението на община Смолян, тъй като радикално е изменен образа на учебното заведение. Направените вложения в инфраструктурата се отразяват извънредно позитивно и на просветителния развой.
Депутатът доктор Красимир Събев поздрави с юбилея учителите и учениците. Той прикани да се пази българщината и сподели, че няма по-добра инвестиция от образованието на нашите деца.
Началникът на РУО – Смолян Мария Семерджиева връчи на директорката Лиляна Балийска почетен знак „ Стою Шишков ” за принос и заслуги в образованието в район Смолян. „ През тези 100 години учебното заведение е потвърдило своето почетно място в просветителната конструкция в нашата област. За мен е чест да връча първия почетен знак на ОУ „ Св. св. Кирил и Методий ”, който учреди РУО ”, разгласи Семерджиева.
Поздрави насочиха кметът на Смилян Чавдар Червенков и най-дългогодишната директорка Искра Узунова.
На сцената се изявиха гениите от учебното заведение. На тържеството участваха зам.-кметът Венера Аръчкова, общински съветници, шефът на дирекция „ АИО ” и „ ОМП ” Емил Дурсев и др.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР