Смолян. С поднасяне на венци и цветя пред паметника на

...
Смолян. С поднасяне на венци и цветя пред паметника на
Коментари Харесай

Смолян: С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски в ППМГ тържествено бяха отбелязани 182 години от рождението на Апостола

Смолян. С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски в ППМГ тържествено бяха маркирани 182 години от рождението на Апостола, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . На тържеството участваха зам. регионалният шеф на Смолян Андриян Петров, секретарят на Община Смолян Момчил Николов, основният специалист обучение в локалната администрация Ангел Добриков, секретарят на общински комитет „ Васил Левски “ Златка Петрова, шефът на ППМГ „ Васил Левски “ Мария Илиева, възпитаници и посетители.
Честването на годишнината от рождението на Апостола стартира с есе на деца от Клуб „ Млади възрожденци “ и къса стратегия от децата от детска градина „ Славейче “ в квартал Райково “, които облечени в цветовете на българския трикольор – бяло, зелено и алено рецитираха патриотични стихове и пяха песни. Секретарят на Общински комитет „ Васил Левски “ Златка Петрова по традиция подари подарък на шефа на детската градина – възрожденска енциклопедия за Васил Левски, Христо Ботев и Иван Вазов. Честването продължи с едноминутно безмълвие и рухване на колене в чест на Васил Левски. След това пред паметника на Апостола от институции и жители бяха поднесени венци и цветя в символ на благодарност към делото и личността на Левски.
Директорът на ППМГ „ Васил Левски “ Мария Илиева съобщи, че през днешния ден е дребният патронен празник на учебното заведение. „ Левски е образец. Той е този, чиито хрумвания следваме, чиито стъпки сме виновни да следваме. Като представители на най-старото приблизително образователно заведение в Средните Родопи, това е голям дълг за нас. Мисля, че не е инцидентно да бъде определен за патрон на това учебно заведение точно най-великият българин, заслужен с образеца и концепциите си. Нашата голяма отговорност е ние в действителност да вървим по неговите стъпки почтено. Няма по какъв начин всеки ден, който е обвързван с неговото име, да не бъде мотив за респект, почитание и поклонение пред великото му дело “, уточни Илиева. По думите ѝ на честването на 182 години от рождението на Левски участват от най-малките до най-големите и възрастните и всички са съпричастни и с надълбоко почитание и респект сервират цветя в негова памет. Директорът на ППМГ „ Васил Левски “ – Смолян сподели още, че на всички места хората би трябвало да бъдат дружно както в този ден, а освен във времето на оказване на респект.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР