Смолян. С митинг, заря, военни почести, факелно шествие и редица

...
Смолян. С митинг, заря, военни почести, факелно шествие и редица
Коментари Харесай

Смолян: С митинг и военни почести в града ще бъдат отбелязани 146 години от гибелта на Васил Левски

Смолян. С протест, заря, военни почести, факелно шествие и редица други прояви в града ще бъдат маркирани 146 години от гибелта на Васил Левски. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . На 18 февруари в 18.00 часа потегля факелното шествие от читалище „ Балкански просветник ” в Райково и ще продължи до двора на ППМГ. В двора на гимназията от 18.30 часа ще се организира протест и с военни почести ще бъдат поднесени венци пред паметника на Левски, след което ще има заря в памет на Дякона. В тържествените празнувания ще вземат участие 101-ви Алпийски полк, Общинският духов оркестър и училищен блок от ППМГ.
За поредна година, Смолян ще бъде хазаин и на районно ученическо съревнование „ Лъвски скок ”. То ще се организира на 19 февруари в Спортна зала „ Величко Чолаков “ от 10.30 ч. Регионалното съревнование се организира в чест на 19 февруари – патронен празник на: ППМГ „ Васил Левски ” – Смолян, ОУ ”Васил Левски ” – с. Чавдар, ОУ ”Васил Левски ” – с. Змеица от община Доспат, ОУ ”Васил Левски ” – с. Ерма река, ОУ ”Васил Левски ” – Златоград, ОУ ”Васил Левски ” – с. Боровина, общ. Мадан, ОУ ”Васил Левски ” - с. Средец, община Неделино и Управляващ орган „ Васил Левски “ – Девин. Именно възпитаниците на тези учебни заведения и ученическо общежитие, ще вземат
присъединяване в конкуренциите.
В надпреварата „ Лъвски скок ” учениците са разпределени в четири възрастови групи, като учебните заведения имат право да вземат участие като един тим от І и ІІ група или като един тим от ІІІ и ІV група. В първите две групи вземат участие по 4 състезатели от всяка възрастова група (2 девойки и 2 момчета) от едно учебно заведение.
За дисциплината „ Щафета с превъзмогване на трудности ”, вземат участие 8 състезатели от двете възрастови групи І и ІІ (4 девойки и 4 момчета) от едно учебно заведение.
В дисциплината „ Совалково тичане “, вземат участие 8 състезатели от двете възрастови групи - ІІІ и ІV (4 девойки и 4 момчета) от едно учебно заведение. Класирането е самостоятелно и отборно. Училището събрало най-вече точки, от двете дисциплини във възрастовите групи, печели купата „ Лъвски скок ”. Мероприятието ще премине под егидата на кмета Николай Мелемов.
Организатори на честванията са община Смолян, ППМГ „ Васил Левски ”, РУО – Смолян и Общински комитет „ Васил Левски ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР