Смолян. С митинг, военни почести и тържествена заря в Смолян

...
Смолян. С митинг, военни почести и тържествена заря в Смолян
Коментари Харесай

Смолян: С митинг, военни почести и тържествена заря в града бяха отбелязани 146 години от гибелта на Васил Левски

Смолян. С протест, военни почести и тържествена заря в Смолян бяха маркирани 146 години от гибелта на Васил Левски, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . Стотици възпитаници и жители на Смолян се включиха във факелното шествие, което потегли от читалище „ Балкански просветник ” в Райково и продължи до паметника на Апостола в двора на Профилираната природо-математическа гимназия (ППМГ) в града. В шествието се включиха кметът Николай Мелемов, началникът на Регионалното ръководство на образованието Мария Семерджиева, секретарят на Община Смолян Момчил Николов, Таня Марева от Общински комитет „ Васил Левски ” и шеф на Регионален исторически музей „ Стою Шишков ” и доста други.
Стотици смолянчани, младежи и възпитаници бяха пристигнали в двора на гимназията, с цел да почетат делото на великия и вечен българин. В тържеството участваха кметът Николай Мелемов, зам.-областният шеф Адриан Петров, секретарят Момчил Николов, архиерейският наместник на Смолянска духовна околия архимандрит Висарион, командирът на 101–ви Алпийски полк, полковник Димитър Кацаров, директорката на ППМГ Мария Илиева, Таня Марева от Общински комитет „ Васил Левски ” и други
Така Смолян се поклони пред Левски, най-свидния наследник на България, висящ на бесилото, с цел да възкръсне и се трансформира в мерило за истина и независимост. Прочувствена стратегия за живота, подвига и безсмъртието на Апостола бяха подготвили възпитаници от ППМГ, чийто патрон е Васил Левски. Признателни смолянчани, учебни заведения, представители на общински, регионални и партийни структури сервираха венци и цветя пред единствения в Родопите монумент на Апостола на свободата. След това се организира тържествена заря.
Организатори на самодейностите са община Смолян, 101-ви Алпийски полк, ППМГ „ Васил Левски ”, Общински комитет „ Васил Левски ” и Регионалното ръководство на образованието –Смолян. Общинският духов оркестър също взе участие в тържествените прояви.
Утре, 19 февруари, вторник от 10:30 часа в Спортната зала „ Величко Чолаков “ ще се организира и обичайното съревнование „ Лъвски скок ”, в което ще вземат участие възпитаници от всички учебни заведения в региона, чиито патрон и Васил Левски.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР